„Skøn er himlen“

Canadisk kirkekor kan synge, så det næsten er „som at høre englene synge“Godt 80 km. vest for Totonto ligger der en efter nordamerikanske forhold „lillebitte“ by, Elora, med ca. 4000 indbyggere. I byen er der en kirke, Johanneskirken, og ved denne kirke er der et kor, som bl.a. gør sig bemærket ved at være det eneste fuldt professionelle kirkekor i hele Canada! Nu er koret aktuelt med en ny cd.
På cd’en synger Choir of St. John’s Church – på nogle af numrene akkompagneret af orgel – meget varieret kirkesang: fra de oprindelige latinske lovsange eller hymner Te Deum, Magnificat og Ave verum corpus (bl.a. Mozarts) over en af Wesleys meget smukke hymner O Thou who camest from above og Men-delssohns ikke mindre dejlige motet Verleih uns Frieden til kendte salmer som Abide with me (Vær du mig nær) og The day Thou gavest (Den dag du gav os); ellers med hovedvægt på engelske 1900-tals komponister, i alt 16 numre.
Koret har en flot, forfinet klang. Det siges måske for tit om sådanne cd’er, men det er ikke desto mindre rigtigt: Mange gange under lytningen – fx under titelnummeret Faire is the heaven – er det som at høre englene synge; skøn må himlen være.
NJV