Cathy Burton Speed Your Love


Cathy Burton (28) fra West Sussex, England, har rigtig mange jern i ilden.
Hun spiller selv flere af instrumenterne på cd’en, og hun har skrevet eller været med til at skrive alle sangene på den. Hun underviser i klaver, hun er lovsangsleder, og så bruger hun meget tid på to velgørende organisationer.
Man forstår måske godt, at der skulle gå to år fra debut’en ‘Burn Out’ fra 2002, inden hun var klar med noget nyt.
‘Speed Your Love’ har fået rigtig fine anmeldelser i England og Tyskland. Det vil jeg også gerne give den, for den er virkelig god.
Swan Lee med Pernille Rosendal spillede fornylig på Plænen i Tivoli. Det første, jeg kom i tanke om, da jeg hørte ‘Speed Your Love’, var netop Pernille Rosendal. De to kvinders stemmer minder meget om hinanden. Cathy Burton’s virker dog mere sikker. Det er netop hendes stemme, der gør denne cd til noget særligt.
Hvordan ville du beskrive en smagsoplevelse? Det er noget med surt og sødt, noget med at beskrive smagen i forhold til noget, vi har smagt tidligere – noget, vi kender godt. På samme måde er det med musikken, når den skal beskrives for nogen, der ikke selv har oplevet den. Denne musik er sprød, varierende, spændende, varm. Den minder lidt som beskrevet tidligere om Swan Lee, men alligevel ikke.
Cd’en handler om kærlighed, og jeg vil vove den påstand, at det er den lidt mere jordnære af slagsen. Der er så vidt jeg kan se ingen direkte kristne tekster på cd’en. Cathy Burton er godt nok kristen, men hun må have valgt at holde musikken og troen hver for sig på denne cd. Det er lidt synd. Cd’en er virkelig velproduceret, velskrevet og velspillet.

rygaard@goodgraphics.dk