Ny KLF-formand vil kæmpe for tv-gudstjenesten

Organisationen KLF Kirke & Medier skiftede i weekenden ud på formandsposten i forbindelse med organisationens årsmøde.

Lars Peter Melchiorsen

Sognepræst Frede Jørgensen fra Brøndbyvester, der har været formand i 10 år, havde på forhånd meddelt, at han ikke ville kandidere til formandsposten. I stedet blev det som ventet Cand. theol. Lars Peter Melchiosen fra Toftlund, der fremover skal varetage opgaven.
Lars Peter Melchiorsen kender allerede organisationen indefra. Siden 1990 har han været mediekonsulent i KLF Kirke & Medier.
Med formandsposten følger dog en lang række nye opgaver, som ikke tidligere har sorteret under formanden.
Medlemmerne benyttede nemlig årsmødet til at gøre op med de frivillighedsprincip, der ellers har hersket i den 76 år gamle organisation, som på landsplan har 40.000 medlemmer.
Lars Peter Melchiorsen bliver dermed KLF Kirke & Mediers første lønnede formand. Til gengæld skal han overtage en række af de opgaver, som foreningens generalsekretær tidligere har varetaget.
Generalsekretær Bo Torp Pedersen valgte tidligere på måneden at trække sig tilbage, og de delegerede på årsmødet besluttede som ventet at nedlægge både generalsekretærstillingen og Lars Peter Melchiorsens tidligere stilling som mediekonsulent. I stedet samles opgaverne hos den nye arbejdende formand.
Den nye formand ser umiddelbart en række fordele ved den nye struktur. Først og fremmest vil det betyde, at arbejdsgangen bliver kortere, og at KLF Kirke & Medier derfor bliver i stand til at melde hurtigere ud. Dermed bliver organisationen også en hurtigere og mere effektiv samarbejdspartner for medierne, siger Melchiorsen.
Den nye formand ønsker desuden at støtte både Danmarks Radio og TV2 i den meget centrale placering kirke- og trostoffet har fået i dansk tv.
Dog savner formanden en kristen gudstjeneste som en fast del af søndags-sendefladen.
– Sådan er det i alle andre nordeuropæiske lande, og jeg synes, vi har brug for den. Både for at synliggøre den kristne gudstjeneste i medierne. Men også af hensyn til den store gruppe af ældre mennesker på plejehjemmene, som er svækkede og ikke længere kan høre radio, men har brug for et billede for at fastholde koncentrationen, siger han til Kristeligt Dagblad.
I fritiden er Lars Peter Melchiorsen en stor filmelsker og er blandt andet formand for Støtteforeningen for Toftlund Biograf.