Ind ad bagdøren?

Tyrkiet blev EU-kandidatland 1999. Hvis Tyrkiet antog FN´s menneskerettigheder, så…. I 2003 bad Tysklands indenrigsminister, Otto Schily, EU se positivt på sagen, når man i 2004 skulle vurdere EU-rapporten om Tyrkiet. Tyrkiets forventninger steg. Tyrkiet forsøgte at rette lidt ind efter menneskerettighederne. Samtidigt satte EU´s massemedier massivt ind med propaganda om Tyrkiets store anstrengelser for at forbedre forholdene. Nogle EU-politikere gik dog skarpt imod en optagelse.
Pludseligt hoppede en fed skruptudse ud af munden på Tyrkiet: man ville – inspireret af sharialoven – straffe utroskab. EU blev alvorligt forskrækket: hvordan skulle man nu få Tyrkiet loset ind ad bagdøren???
Tyrkiet gjorde en kovending. Strøg det famøse forslag. Og EU fortsætter sine lovord. For at berolige EU-befolkningerne, siger man, at selve optagelsen vil tage 15-20 år, men lur mig! Så snart, de første kontrakter er på plads for fremtiden, vil man afkorte tiden, og efter få år vil ulykken være fuldbyrdet!

G.Johnsen
Kvarnaholm
SE-28791 Strömsnäs