Vil støtte homofile kristne

Kristen forening vil bakke homoseksuelle kristne op i at leve efter Guds viljeHomoseksuel orientering er ikke medfødt, og for nogle er det muligt at ændre seksualiteten gennem livet.

Johan Schmidt Larsen er formand for Basis

Det er to af de påstande, som ikke normalt er at finde i den offentlige debat. Men som nu er tilgængelige på en ny hjemmeside. En side som ønsker at støtte de kristne homoseksuelle, som ønsker at leve efter Bibelen.
– Mange kristne homoseksuelle oplever, at der er modstrid mellem deres følelser og kristendommens syn på seksualitet. Det er en reel konflik i deres liv, en konflik som ikke forsvinder ved, at man for eksempel indfører en kirkelig vielse af homoseksuelle, siger Johan Schmidt Larsen, der er formand for Basis, der står bag den nye hjemmeside.
Basis er en del af Foreningen Agape og er et kristent arbejde blandt mennesker, der lever med en problemfyldt seksualitet. Ikke kun homoseksuelle, men også for eksempel pædofile, transvestitter og seksuelt afhængige.

Unuanceret debat

I den offentlige debat bliver det oftest et spørgsmål, om man er for eller imod homoseksuelle. Men det er et alt for forsimplet synspunkt, mener Johan Schmidt Larsen.
– I Basis vil vi gerne have alle nuancerne med, så vi kan støtte de mennesker, som må leve med den konflikt i deres liv. Fordi de ønsker at leve med deres seksualitet efter Guds vilje, også selv om de er nødt til at begrænse den.
– De har anerkendt deres homoseksuelle følelser, men har bevidst valgt ikke at leve dem ud. Den beslutning vil vi gerne støtte dem i og samtidig gøre andre opmærksomme på, at det er en helt legal beslutning at tage, siger han.

En del af menneskers liv

Basis har eksisteret i 11 år og især arbejdet gennem selvhjælpsgrupper, undervisning, sjælesørgeriske samtaler og kursus.
Med hjemmesiden www.basis.nu vil man gerne blande sig i debatten, men målsætningen er stadig først og fremmest at være en del af menneskers liv, fastslår Schmidt Larsen.
Hjemmesiden indeholder blandt andet bibelsk vejledning til homoseksuelle, og så fortæller homoseksuelle kristne deres livshistorie.