350 ledere blev fyldt op

Årets Refill handlede om at blive inspireret til både refleksion og passionÅRHUS – Passion finder man ofte hos unge. Refleksion melder sig tit hos ældre. Årets store teenage- og ungdomslederkonference Refill satte fokus på begge dele hos unge; nemlig reflekteret passion.

Stearindryp i et badekar var én af aktiviteterne på lørdagens pilgrimsvandring. Foto: Jesper Mikkelsen.

Den årlige teenage- og ungdomslederkonference blev afholdt for ottende gang, og ligesom sidste år var der omkring 350 deltagere. Bag arrangementet står en lang række kirkelige børne- og ungdomsorganisationer.
De unge ledere samledes fra hele landet og fra de fleste kirkesamfund for at blive fyldt op og inspireret den 19.-21. november på Langkær Gymnasium i Tilst ved Århus.
– I år handler det om reflekteret passion. Passion er næsten altid ureflekteret, men vi vil gerne have refleksionen med. Vi vil gerne tænde passionen, men samtidig reflektere over kulturen og det „landskab,“ vi er i, sagde Bo Lundgaard. Han er en del af styregruppen for Refill og er ansvarlig for den interne koordination.

Passion fra danskere

Fredag aften og søndag morgen talte Flemming Mølhede fra København Vineyard og Keld Dahlmann fra Århus Valgmenighed. Ifølge Bo Lundgaard skulle de repræsentere henholdsvis passion og refleksion og være med til at give det videre til de unge.
Sidste år var Mike Breen fra St. Thomas Church i Sheffield i England hovedtaler. I år blev det danskere.
– Passion for Danmark og danske unge må gerne komme fra danskere. De er med til at give nogle pejlepunkter i dansk kirkeliv, siger Bo Lundgaard om Flemming Mølhede og Keld Dahlmann.
Dog stak St. Thomas Church også ansigtet frem i år. Et team af ungdomsledere underviste på flere seminarer. De præsenterede forskellige koncepter for ledelse og delte deres erfaringer om ungdomsarbejde.
Per Flinker er ungdomsleder i Adventistkirken i Århus. Han var med på Refill for tredje gang.
– Det er inspirerende og fedt at møde nye mennesker. Man hører om nye projekter og nye indgangsvinkler. Andre gør tingene på andre måder, men det er de samme udfordringer. Der var et seminar om aktuelle trends i ungdomskulturen, hvor fokus var på, hvad der rører sig i samfundet. Der ligger behov bag disse trends, og vi kan prøve at møde de behov. Det er en god tanke, siger Per Flinker.
Den 23-årige ungdomsleder var taget på konference sammen med 10 andre fra Adventistkirken.

Stearindryp i et badekar

Lørdag aften var der ligesom sidste år „Pilgrimsvandring“. „Pilgrimsvandring“ er en moderne pilgrimsvandring. I middelalderen vandrede pilgrimme til forskellige geografiske steder for at møde Gud. Pilgrimsvandringen på Refill begrænsede sig til gymnastiksalen på gymnasiet. Her kunne man dryppe stearin i et badekar, bygge en skulptur, skrive bønner på en skrivemaskine eller få forbøn. Fra scenen bippede elektronisk musik, og to skærme viste en video med blandt andet naturbilleder. Alt sammen for på en kreativ måde at give folk mulighed for at møde Gud og se Guds Ånd virke i andre omgivelser.
Sara Skov var med for første gang. Hun er 23 år, kommer fra Amager i København og er med i lederteamet i Bethlehemskirkens ungdomsgruppe.
– Det har været rigtig godt. Det er godt, at undervisningen har været i centrum. Der var en sætning fra et seminar om det postmoderne, som jeg husker: „Hvordan tillade Åndens virke?“. Det er en anden tankegang. Ånden er der, og jeg skal bare åbne op og tillade det. At være sammen med andre kirker har vist mig, at man skal have mere fokus på at leve med Ånden. Kristus er i os, siger Sara Skov.
Bo Lundgaard var tilfreds med årets Refill.
– Refill er kommet for at blive. Vi ønsker at være på forkanten af, hvad man kan tænke om teenage- og ungdomsarbejde og med, hvor vi tror, tingene bevæger sig hen. Refill skal udfordre ledernes tænkning om, hvordan vi når ud og hvordan vi danner relationer.
Næste års teenage- og ungdomslederkonference bliver samme weekend og samme sted.