Ashira Kom, lad os synge


Gospelkoret ASHIRA er efter sigende et af Danmarks ældste gospelkor med 32 år på bagen – længe før gospelbølgen ramte landet for godt 10 år siden. Det består af cirka 20 piger fra 13-18 år (4.-8. klasse), der hver tirsdag står i Buddinge Kirke og øver til gudstjenester og koncerter.
Oprindeligt hed det Buddinge Kirkes Pigekor, og de indspillede en plade i 1979. Senere skiftede koret navn til Buddinge Kirkes Ungdoms-Gospelkor, og med denne udgivelse er navnet igen skiftet. Nu står det eksotiske navn ASHIRA på CD-coveret. Det betyder: ”Jeg vil synge”! Og det, koret synger om, er Herren som Gud, Jesus som frelser og Helligånden som vejleder, hvilket teksten allerede afslører i det første nummer ”Kom lad os synge”. Det er skrevet af korleder Lars Bak, som også er Buddinge kirkes organist.
Koret har allerede givet utallige koncerter og gudstjenester i Danmark og mange andre lande, men musikstilen har altså ændret sig gennem årene. På denne plade synger koret både nye sange og gamle kendte gospelslagere, som mange kor i Danmark har sunget de sidste 10 år.
Koret har i seks år haft eget band og lydmand. De gør også et sobert stykke arbejde på ”Kom, lad os synge” (speciel er saxofonisten en vældig oplevelse). Musikken er ikke altid lige præcis og særlig fyldig, men forklaringen kommer blandt andet i at pladen er indspillet på kirkens eget PA-lydudstyr i ét hug den 16.-18. april i år – alt på én gang som en livekoncert. Herefter er solisterne lagt på. Og alderen set i betragtning er det virkelig rigtig flot. Tag for eksempel nummeret ”I get up in the morning” og fortolkningen af Richard Smallwoods gamle nummer “He gave me sunshine” er bare lækker. Flot flot af så unge teenagere! Hvad sker der ikke, når de bliver rigtige kvinder, og stemmerne får hele fylden med?!