BREEZE OF GOSPEL

Don’t loose your faithGospelbrisen blev til storm! – står der på gruppens hjemmeside. Provokerende. Og det er også en udfordrende titel, bandet BREEZE OF GOSPEL har givet deres cd.
”Mist ikke din tro!” – navnet på en af albummets sange. Men titlen er voldsomt aktuel.
”Don’t loose your faith” gør det, Breeze of Gospel er bedst til. Med næsten 300 kirkekoncerter bag sig leverer de her en perlerække af gospelklassikere i nye forfriskende arrangementer samt enkelte af kvartettens egne kompositioner.
Gruppen satser stort og udgiver cd’en i Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Schweiz, Holland, Belgien og England. Det kan de blandt andet, fordi albummet indeholder en række kendte gospelsange som Oh Happy Day (Hawkins), Amazing Grace (Newton), Precious Lord Take My Hand (Dorsey) og så lige Bob Dylans “Gotta Serve Somebody” og Kings “You’ve Got A Friend”. Og det kan de, fordi det bare swinger fedt!

Gæstesolist på denne cd er den amerikanske sanger Bob Bailey – en alsidig musiker, der også giver albummet et lækkert pift – selvom jeg må indrømme, at gruppens naturlige omdrejningspunkt stadig er og bliver sangerinden Miriam Jul Rasmussen.
Bob Bayley gør det rigtig godt. Han har medvirket på et stort antal plader i mange genrer og har tidligere været nomineret til en Grammy Award for ’Best Male Gospel Performance’. Også den danske saxofonist Benjamin Koppel optræder som gæstesolist på cd’en. Lækkert! Hør ham lege på ”Amazing Grace” sammen med kvartettens egne tre musikere Peter Kofoed på keyboard, Esben Duus på trommer og Dan Rasmussen på bas! De sørger både for medrivende, swingende gospelmusik og lækker tilbagelænet nydelse. Nyd f.eks. Carol Kings ”You’ve Got A Friend”.
”Don’t loose your faith” gengiver den smittende positivitet, som BREEZE OF GOSPEL har rygte for at have med sig på scenen ”live”. Du får ganske enkelt lyst til at synge med, når du hører denne ”LIVE i studiet”-indspilning. Glæder mig til at få mulighed for at høre dem rigtig ”live”!