Mere broccoli i kirkerne

USA: Forskere fra Saint Louis University School of Public Health har ved hjælp af en undersøgelse opdaget en forbindelse mellem regelmæssig kirkegang og forbruget af frugt og grøntsager.
Opdagelsen viser, at de personer, som ofte går i kirke, spiser 26 procent mere af den slags frugt og grønt, som på engelsk kaldes „powerhouse“ frugt og grønt, end folk i almindelighed gør.
„Powerhouse“ frugt og grønt er for eksempel citrusfrugter, kobberholdige grøntsager som broccoli eller blomkål samt farvestrålende frugt og grønt som gulerødder eller canta-loupmelon.
Ifølge undersøgelsen spiser stort set alle for eksempel icebergsalat og bananer. Men ivrige kirkegængere og folk, som synger med i kirkekor eller går i bibelstudiegrupper hver uge, spiser flere af de ting, som, giver mest næring. Årsagen skulle være, at de religiøse aktiviteter fremmer motivationen for at leve sundt.
– Kroppen er dit tempel og skal behandles som sådan. Og kirkegang kan være en stor hjælp til at udskifte sine spisevaner, siger en af forskerne fra Saint Louis University School of Public Health.