Rockstjernen fulgte Guds kald

Joshua Brown har smagt berømmelsens sødme. Nu har han valgt at følge Guds kald og giver tre koncerter i Danmark med sit nye band „Day of Fire“Masser af penge, stoffer og succes var ikke livet for rocksangeren Joshua Brown. En musikalsk kometkarriere blev fulgt af en personlig nedtur, som kun Gud kunne hjælpe ham ud af.
Som så mange andre unge med stjernedrømme, begyndte Joshua Brown som 15-årig at skrive sange. Som sine rock-idoler blev sangskriveriet fulgt op med stofmisbrug. Et misbrug som blev større og større i takt med successen.
Joshua Brown blev forsanger i bandet Full Devil Jacket, som snart signede med et af de førende pladeselskaber.
Mange unge musikere ville sikkert gerne bytte plads med den unge amerikaner, men selv betegner han i dag perioden som sit livs absolutte lavpunkt.
Hans stofmisbrug var ude af kontrol, og han følte sig tom og uden mening indeni. For at gøre en ende på det hele tog han en overdosis heroin, men overlevede og vågnede op på et hospital.
Joshua Brown kom på højkant igen, lagde stofferne på hylden og kastede sig over musikken. Full Devil Jacket blev bedt om at supporte superbandet Creed på en stor turne, og pengene begyndte at strømme ind på bankbogen.
– Jeg havde penge, kærester og alt, hvad jeg ønskede mig. Men jeg følte mig stadig ligeså tom, som da jeg var på stoffer, fortæller han.

Sammenbrudet

Bandet kørte i højeste gear og var i gang med indspilningerne til dets andet album, da der pludselig blev vendt op og ned på Joshua Browns liv.
– Jeg begyndte at opsøge steder, hvor jeg kunne få fred. Jeg begyndte at læse en smule i Bibelen, og jeg oplevede, at Gud talte til mig gennem det, jeg læste.
I en periode forsøgte han at leve dobbeltlivet som stjerne i Full Devil Jacket og samtidig søge Gud. Men det kunne ikke forenes, og snart holdt han op med at læse i Bibelen igen.
Kort efter gik alt galt.
Joshua Brown fik et nervøst sammenbrud og var ude af stand til at synge eller spille. Han forlod studiet, hvor indspilningerne var i gang og tog et fly hjem for at finde ro og få ryddet op i sit liv.
Der bad han en bøn, der skulle blive vendepunktet i hans liv.
– Jeg sagde til Gud, at jeg ville gøre præcis, hvad han ville have mig til, hvis han ville lade mig komme til fornuft igen. Hvis han ville have, at jeg skulle droppe bandet, var jeg klar til det, fortæller Joshua Brown.
Forsigtigt bevægede han sig hen i den lokale kirke, og her begyndte Gud langsomt at fjerne hans bekymringer og depressioner.
Joshua Brown forlod Full Devil Jacket, inden den nye plade var færdig og vendte dermed ryggen til det stjerneliv, han havde drømt om som teenager. I stedet begyndte han at leve med Gud.

Tilbage til musikken

På det tidspunkt havde han ikke regnet med at vende tilbage til musikbrancen. I stedet begyndte han at besøge fanger i fængslerne og fortælle dem om, hvordan han selv havde mødt Jesus.
Først to år efter begyndte han at skrive sange igen sammen med sin nye kammerat Gregg Hionis. Men motivationen var en helt anden end før.
– Vi var overbeviste om, at Gud ønskede, at vi skulle sprede budskabet om ham med de gaver, som vi havde fået, fortæller han.
Derfor gik de nu i gang med at stable et nyt band på benene, et band, som hurtigt fik navnet Day of Fire.
– Day of Fire er den dag, hvor Helligånden kommer ind i dig og giver dig en ny vision for dit liv. Han giver ny kraft og sætter dit hjerte i brand for Gud, fortæller han.
Day of fire har netop udgivet deres debut-cd, der musikalsk beskrives som en blanding af Creed og Nickelback.
Lytter man til teksterne, handler de om Joshua Browns eget liv. Om en mand, som fandt sin frelser.
Day of Fire indleder snart sin første Europa-turne, som fører dem til hele tre koncerter i Danmark. Den 29. november spiller de på Klauzdal i Herlev, den 30. november på Lunderskov Efterskole, og den 1. december er der koncert på Palletten i Viborg.
Med sig har gruppen et andet amerikansk band, nemlig søskendetrioen Barlowgirls.