Ny dansk film om mirakler

Dokumentarfilm tager seerne med til en langt række af verdens mirakel-stederDen nye danske dokumentarfilm Living Miracles havde i sidste uge premiere i København.

Instruktør Alec Due

Den én time lange film tager seeren med rundt på en rejse rundt i verden til en række personer, som har oplevet mirakler på egen krop. Blandt andet de såkaldte stigmatiseringer, hvor mennesker pludselig begynder at bløde fra pande, håndflader og fødder.
Filmen er i udgangspunktet skeptisk overfor fænomenerne, men den hverken be- eller afkræfter, at miraklerne virkelig finder sted.
– Vi har ikke følt det som vores opgave at tage stilling til, hvorvidt miraklerne i videnskabelig forstand er ægte eller ej. I stedet har vi valgt at forholde os sympatisk til de portrætterede personer og forsøgt at forstå de overnaturlige fænomener udfra disse menneskers egne forudsætninger og bevæggrunde – naturligvis med den selvironi og det glimt i øjet, som de heldigvis oftest selv har, siger de to filmskabere, Lene Stæhr og Alec Due.

Stadig uafklarede

De to har arbejdet med filmen siden 1998, og én af de erfaringer, de har gjort sig, er, at miraklerne sjældent finder sted i prangende omgivelser. Tværtimod er det oftest ganske almindelige mennesker i forstadsmiljøer, der oplever fænomenerne.
Hverken Lene Stæhr eller Alec Due er selv afklarede i deres tro på mirakler.
– Jeg kan se, at mennesker bliver helbredt. Hvordan ved jeg ikke, indrømmer Alec Due i Kristeligt Dagblad.
– Jeg har det, som om jeg står uden for en legeplads og ser på børn, der leger, men jeg kan ikke være med. Hele tiden er der en lille intellektuel mand inden i mig, som står og analyserer. Jeg er misundelig på dem, der kan tage miraklerne til sig uden så mange spørgsmål.