Gud holder hånden under dig!!

I oktober ‘97 stod jeg på Sari Club på Bali i Indonesien.
I oktober 2002 eksploderede en bombe lige foran og slog 200 mennesker ihjel.
I 1999 stod jeg på toppen af World Trade Center.
To år senere styrtede tårnene sammen efter et terrorangreb og slog 2801 mennesker ihjel

I december ‘97 holdt jeg jul på Koh Phi Phi i Thailand.
I julen 2004 skyllede flodbølgen hen over den lille ø. En flodbølge, der indtil videre har slået over 150.000 mennesker ihjel.

Pyha, kan man tænke. Det forkerte sted på det rigtige tidspunkt eller… „held“ vil nogen sige. Andre, „at Gud holdt hånden over mig“, som han gjorde det sidste år, da vi rejste rundt i Irak.
– Men hvad med dengang min far døde, eller da jeg fik en svulst i hovedet. Hvad med dengang jeg i ‘87 væltede på min cykel eller i 2003 forstuvede min fod. Havde Gud da travlt med nogle andre?

Hvor er du, Gud?

Hen over julen har tusindvis af mennesker verden over stillet spørgsmålet: „Hvor er du Gud?“. De har levet i en tro på, at Gud holdt hånden over mennesker, eller i hvert fald de kristne, men lige pludselig syntes den tro at være aldeles uaktuel.
Tror du på, at Gud holder hånden over dig, må jeg skuffe dig. Det sker, at han gør det, som jeg startede med at fortælle, men du kan ikke regne med det. Gud har ikke lovet at holde hånden over dig, han har derimod sagt, at det vil regne på både den retfærdige og den uretfærdige. Dermed mener han, at ulykker kan regne over alle, uanset hvem de er.
Gud tillader disse ting – han tillader mennesker at vælge ham fra, mennesker, som senere hen vælger at flyve fly ind i store bygninger eller dræbe uskyldige på anden vis – og han tillader den gudskabte verden at regulere sig selv, som det var tilfældet 2. juledag, da flodbølgen rasede.

Hvem er Gud?

Dette siger jeg ikke for at gøre dig utryg, men for at fortælle dig, hvem Gud virkelig er – og hvad han har lovet dig. Gud har lovet at holde hånden UNDER dig, hver en dag, hele livet. Det har Gud lovet dig, mig og hvert eneste offer, der mistede livet i Indonesien, USA, Irak eller Asien eller dem, som nu står tilbage med savnet, sorgen og smerten.
Uanset hvad Gud tillader at ske i dit liv, ændrer det aldrig på, hvem Gud er – og hvem han ønsker at være i dit liv. „Gud er Gud om alle land lå øde – Gud er Gud om alle mand var døde“, sådan står der i en gammel salme. Uanset hvad der har ramt eller vil ramme dig, kommer du aldrig til at stå et sted, hvor du ikke vil være gennemelsket af Gud.
Sig tak for de gange, Gud har holdt hånden over dig – og glæd dig over, at han hver dag ønsker at holde hånden under dig, og han vil gøre det, hvis du tillader det!