Tips til et vellykket ægteskab

· Smid „skidtet“ ud

I et ægteskab betyder det, at man tager hånd om eventuelle konflikter på en god, effektiv og sund måde og får dem ud af verden.

· Husk at give en buket

Lær at give udtryk for din kærlighed og omsorg på en måde, så din partner ikke er i tvivl om det.

· Sørg for at have fælles interesser

Der er ofte helt enkle årsager til, at nogle ægteskaber holder godt. Det kan for eksempel være, at ægtefællerne er opmærksomme på at opbygge et tæt venskab med hinanden. Venskabs-ægteskaber bygger på en fast beslutning om at være på udkig efter fælles interesseområder – det kan være alt fra musik, bjergbestigning og skiløb til rejser eller litteratur.

· Husk at le sammen

Fyld dit ægteskab med glæde, romantik og ømhed. Måske tænker du nu: „Det er lettere sagt end gjort!“ Men hvis jeres ægteskab skal udvikle sig sundt, lønner det sig at indtage en stor dosis af den daglige ægteskabsvitaminkur: knus, kys, små indforståede signaler, et par kærlige ord på en seddel eller en lille gave uden nogen bestemt anledning. Alt dette bidrager til at sikre sig hinandens kærlighed og hengivenhed.


Artiklen fortsætter efter annoncen:· Husk, at udholdenhed lønner sig

I forbindelse med en rundspørge blandt 186 ægtepar blev det konstateret, at den vigtigste faktor ved et langt ægteskab ligger i beslutsomhed, at stå ved sit ægteskabsløfte, at forpligte sig samt at prioritere sit ægteskab højt. Undersøgelser har vist, at ægteskabelig forpligtelse er snævert forbundet med kristne værdier og moral.

Fra det tyske magasin Lydia