Kristne dyster i Stjerne for en aften

Ugens omgang „Stjerne for en aften“ på DR1 bliver en duel mellem de to kristne sangere Silje Myrene
Møller og Lene MatthiesenNår endnu et afsnit af DR1’s Stjerne for en aften i morgen løber over tv-skærmen, er der lagt op til en direkte duel mellem to dygtige kristne sangerinder.
Lene Matthiesen fra Århus og Silje Myrene Møller fra Aalborg skal begge give smagsprøver på deres kunnen, og på forhånd er det helt uafgjort, hvem af de to der klarer sig bedst.
Begge vandt nemlig på fornem vis deres indledende runder, sidst de var med i programmet. Og begge sluttede på tredjepladsen i den store finale.

Meldte sig for at
fortælle om Gud

Silje Myrene Møller fra Svenstrup ved Aalborg var bare 18 år, da hun første gang var med i Stjerne for en aften i 2001. Dengang sang hun Mary Mary’s kendte hit „Shackles“ og fik efterfølgende lejlighed til at fortælle, hvordan hun henter sin kraft hos Gud.
– Da jeg meldte mig til konkurrencen, var drømmen selvfølgelig at blive stjerne. Men det var ikke hovedformålet. Det var, at jeg på den måde kunne få lov til at fortælle om min tro på Gud, fortæller Silje.
Og reaktionerne efter hendes stjernestunder i 2001 har været mange og positive.
– Mange har fortalt, at de syntes, det var stærkt, at jeg turde stå frem. Og jeg har også hørt om mennesker, der ikke var kristne, som blev rørt af det, jeg sagde. Og det betyder meget for mig.
Tredjepladsen i finalen i 2001 gav Silje en masse henvendelser fra kirker, som ville have hende til at synge ved forskellige arrangementer. Nu, tre år efter, er efterspørgslen stilnet noget af, men Silje og hendes band er stadig jævnligt på farten.
Også denne gang har Silje valgt at synge en sang med et kristent budskab. Fredag aften går hun på scenen med Stacie Orrico’s „More to life.“
– Jeg har valgt at synge en sang om, at der er mere i livet end bare alt det, man kan eje. Det, synes jeg, er et vigtigt budskab i en tid, hvor vi alle sammen bare vil eje mere og mere, siger hun.
Til daglig er Silje hjælpelærer på Nordjyllands Kristne Friskole i Aalborg, hvor hun blandt andet underviser en 1. klasse. I fritiden er hun aktiv i Aalborg Menigheds Center, hvor hun også er lovsangsleder.
Hvad fremtiden vil bringe for den 21-årige nordjyde, er endnu uvist. Hun har stor lyst til at fortsætte med både musikken og lærergerningen.
– Måske kan de to kombineres i en stilling som musikterapeut, foreslår hun.

Etableret gospelsangerinde

Fredag aften får Silje kamp til stregen af gospelsangerinden Lene Matthiesen, som siden sin deltagelse i tv-udsendelsen er blevet et kendt ansigt i det danske gospelmiljø. Blandt andet var hun statist i gospelfilmen „Oh happy day,“ der havde premiere i november.
Ligesom Silje bruger Lene til daglig sin sangstemme og musikalske talent i sin kirke. Hun er nemlig musikmedarbejder i Århus Metodistkirke, hvor hun blandt andet leder kirkens børnekor. Desuden underviser hun på gospelworkshops.
For Lene blev tredjepladsen i Stjerne for en aften i 2003 noget af et udstillingsvindue. Siden har der været stor efterspørgsel efter hendes evner, og hun har blandt andet være solist i flere sammenhænge.
I øjeblikket drømmer Lene om at indspille sin første solo-cd, som forhåbentlig bliver en blanding af pop, soul og R’n’B.
Fredag aften synger Lene Matthiesen Stevie Wonder-nummeret „All I do“
Hvem af de to der klarer sig bedst i programmet, er blandt andre op til tv-seerne. Det er nemlig muligt at stemme på deltagerne via sms efter udsendelsen.