Leanne Payne for femte og nok sidste gang

For femte og formentlig sidste gang får Danmark besøg af den verdenskendte forfatter, sjælesørger og forbeder Leanne Payne fra USA. Det sker den 14. – 18. februar på Hotel Nyborg Strand, hvor hun vil undervise om personlighedens genoprettelse ved helbredende bøn.

Leanne Payne

Hun har tidligere besøgt Danmark fire gange på lignende konferencer, og mange har spurgt efter hendes besøg igen.
Leanne Payne lægger i sin undervisning særlig vægt på en sund forståelse af sjælens mange facetter. Ud fra det beskriver hun, hvordan Gud genopretter en ufri eller nedbrudt sjæl. Hendes svar er aldrig hurtige løsninger, men derimod altid en vandring i Guds helbredende nærvær.
Arrangørerne af konferencen kommer fra forskellige kirker. Det er blandt andet Jann Lindell, Frikirken på Havnen, Ole Backer Mogensen, Folkekirken og Ruth Cilwik Andersen fra Pinsekirken.
Leanne Paynes har indskrænket sin rejseaktivitet. Derfor er det sandsynligvis sidste gang, hun kommer til Danmark. Så det er sidste chance til at lytte til den kendte kvinde. Og den bør mange gribe, mener Jann Lindell, Frikirken på Havnen, der selv har oplevet en stærk berøring af Helligåndens kraft under en konference med Leanne Payne.
– Det var i 1993 på den første konferencedag, hvor jeg tolkede hende. Emnet var den dybe fornemmelse af velvære og af at være til. Leanne ville demonstrere for de flere hundrede tilhørere i salen på Hotel Nyborg Strand, hvordan hun plejede at bede for mennesker, som manglede denne dybe indre vished. Hun lagde sine hænder på mig og begyndte at bede, og jeg skal love for, at Helligånden kom. Jeg blev simpelthen nødt til at gå ned fra scenen og sætte mig, og den anden tolk måtte gå på, alt i mens Gud fortsatte sit helbredende værk i mit indre dér på første række.
Men i sin sjældne kombination af åbenhed for Helligånden, dyb psykologisk indsigt i menneskesjælen, forståelse for hjertets tale igennem symboler og liturgi og sin fastholdelse af Kristi kors som den centrale placering er Leanne Payne enestående. Så jeg kan kun sige: grib chancen, lyder opfordringen fra Jann Lindell.
Leanne Payne, der med sit team underviser på konferencen, har været engageret i helbredende bøn i mere end 30 år. Hun har grundlagt og er leder af „Pastoral Care Ministries“. Leanne Payne underviser på Wheaton College i USA og på uddannelseslinien i kristen spiritualitet på Creighton Universitet, ligesom hun underviser på rådgivningslinien på UMOs universitet. Leanne Payne har en B.A. i engelsk litteratur og en M.A. i teologi fra Wheaton Universitet samt en M.A. i undervisning af engelsk litteratur fra Arkansas Universitet. Hun har også forsket på Yale Divinity School.
Hun har ligeledes skrevet en lang række bøger.
Konferencens fokus den 14.-18. februar på Hotel Nyborg Strand er personlighedens genoprettelse ved helbredende bøn. Formålet er at få en dybere forståelse af effektiv bøn, lære at afdække roden til problemer omkring identitet og relationer samt begynde at erfare glæden ved en stadig „praktisering af Kristi nærvær“.
Konferencen henvender sig til alle kristne, særligt dem der har en uddannelse indenfor sjælesorg og rådgivning, samt præster og lægfolk, som har et stærkt ønske om Guds nærvær i deres tjeneste, når de hjælper mennesker til helhed åndeligt, sjæleligt og legemligt.
Kristne, som søger efter åndelig og følelsesmæssig helbredelse for deres eget vedkommende, er også meget velkomne. Forbøn og rådgivning sker primært på møderne.
Konferencen strækker sig over fem dage og det forventes, at man deltager på alle møder.
Der vil blandt andet blive undervist i følgende emner:
At lære at praktisere Guds nærvær, Inkarnationens virkelighed – hvad betyder det at være ét med Kristus? At forstå forældre/barn forhold, Tilgivelse, At bryde seksuelle bindinger og at vende sig fra afgudsdyrkelse, At forstå det maskuline og det feminine.
Leanne Payne vil også undervise om helbredelse af homoseksualitet. I bogen „På jagt efter seksuel Helhed“ af Andrew Comiskey har hun skrevet indledningen. Den er udgivet på forlaget Scandinavia.