Peace, Love & Gospel

Lørdag den 15. januar inviterer Gospelkoret Shine til en dag med swingende gospel i Aalborg. Her afholdes gospelworkshop og senere koncert i selskab med sangerinden Lene Matthiesen.

Arkivfoto

Det er et blot ét af tre gospelarrangementer, som Baptisternes Børne- og Ungdomsforbunds (BBU) gospeludvalg står bag. Den 14.-15. januar går det løs i Esbjerg, og den 22.-23. januar synges der i København.
„Peace, Love & Gospel“ – arrangementerne er en åben invitation til alle, der har lyst til at prøve at synge gospel. BBU’s gospeludvalg har i samarbejde med flere lokale gospelkor stablet dette projekt på benene.

Film gav idéen

I BBU arbejder man med at udvikle kristent børne- og ungdomsarbejde. I BBU’s gospeludvalg arbejder man for, at gospelmusikken og dens glade budskab må blive hørt af endnu flere!
Idéen til Peace, Love & Gospel er opstået på baggrund af Hella Joofs gospelkomedie „Oh Happy Day“. Filmen handler om kvinden Hannah, der synger i den lokale landsbykirkes kor.
Hun ser sit ellers forventningsløse liv i et helt nyt lys, efter hun har været til en gospelkoncert. Efter koncerten er Hannah skyld i, at gospelkorets bus kører galt, og korets leder, Jackson, strander i byen.
Jackson overtager det kor, Hannah synger i. Her lærer han de tilsyneladende talentløse korsangere at synge gospel. Jackson prædiker også evangeliet for dem og lærer dem, at tro, håb og kærlighed er altafgørende, når man synger gospel.

Gospelkoret Shine

Det er Gospelkoret Shine, der inviterer til workshop og koncert i det nordjyske. Shine blev grundlagt i 1998 og har i dag omkring 30 medlemmer, der mødes og øver hver mandag i Baptistkirken i Nørresundby. Koret ledes af Mads Lindholm, som både er korets dirigent og pianist. Mads er desuden formand for BBU og sidder med i BBU’s gospeludvalg.
Shine medvirker tit ved gudstjenester og koncerter rundt om i Nordjylland, og det har bl.a. sunget i Europahallen og i Danmarks Radio.
Koret uddelte invitationer til at komme med til korøvelser, da de var inde at se „Oh Happy Day“. Dette har allerede skaffet koret flere medlemmer. Nu håber man, at Peace, Love & Gospel kan give endnu flere mulighed for at opleve det smittende budskab gennem gospelsangen.
Som Mads Lindholm siger:
– Gospelmusikken er en fantastisk musik, og man kan ikke undgå at blive påvirket af dens budskab om håb og kærlighed. Det er noget, vi alle behøver, og det er altid dejligt at kunne få lov til at bringe det kristne budskab videre gennem musikken. Derfor er jeg meget glad for at være med til at lave et arrangement, der flere steder i Danmark giver mennesker mulighed for at møde gospelmusikken.

Stjerner for en dag

På workshoppen i Aalborg får deltagerne mulighed for at blive „Stjerner for en dag“. Mads Lindholm får assistance af Lene Matthiesen, som mange kender fra DR’s „Stjerne for en aften“, hvor hun sang sig til en flot tredjeplads i sidste efterårs samlede konkurrence.
Lene leder selv et gospelkor i Århus, og hun har flere gange været solist og instruktør ved forskellige gospelworkshops og festivaler. Så det er vist ikke forkert at sige, at den smilende pige med den fængende stemme har gospel i blodet. I fællesskab skal Mads og Lene guide deltagerne igennem en dag, hvor det gode budskab smelter sammen med sang og fællesskab.
Dagen slutter med koncert om aftenen i Bethelkirken, der er en af Aalborgs baptistkirker.