Undervisning i kristendom for „dummies“

Hvad har popstjernen Avril Lavigne og forfatteren Poul Hoffmann tilfælles? Ikke meget. Men de kan begge bruges, når konfirmander skal lære, hvad kristendom er.
For nogle måneder siden blev jeg positivt overrasket over Con Dios (anm. uge 35/2004), en bog i magasinformat med konfirmander som målgruppe. Siden er lærervejled-ningen til konfirmandbogen kommet.
Den er god på sin egen måde. Og hvis jeg blev undervist efter dette materiale, ville jeg ikke komme til at kede mig i konfirmandstuen.
Der er på alle punkter noget, som sætter gang i målgruppen: forslag til alternative andagter, quiz’er, lege/rollespil og oplæg til debatter.

Gode henvisninger

Bogen indeholder kommentarer til det materiale, der er i Con Dios. Bogen vejleder og giver råd til, hvordan man kan bruge Con Dios i konfirmandundervisningen. Lærervejled-ningen er spækket med kopiark, som man kan dele ud til konfirmanderne. Og så er der også henvisninger og uddrag fra andet litteratur, der behandler de forskellige emner, som bogen kommer igennem.
Det er en af bogens rigtig store styrker sammen med kopiarkene. Henvisninger til anden litteratur betyder, at der er mulighed for at gå i dybden med bestemte emner, hvis konfirmanderne gerne vil det. Henvisningerne er en hjælp til at undervise på en måde, som er vedkommende for konfir-manderne.

Johan Reftel og Kristina Reftel:
Con Dios
(lærer-
vejledning)
184 sider
598 kr (med fri kopiret)
Aros