Marias gyldne bue

Abortmindestenen i Vedersø har muligvis været omdiskuteret. Den er dog i fysisk størrelse for intet at regne i forhold til, hvad en sammenslutning af amerikanske katolikker har gang i.
Sammenslutningen har givet sig selv titlen The Association for The Arch of Triumph of the Immaculate Heart of Mary and International Shrine of the Holy Innocents (Foreningen for Triumfbuen for Marias ubesmittede Hjerte og International Helligdom for de uskyldige hellige), og den vil rejse et 213,36 meter højt monument i Buffalos havneområde ved bredden af den store, nordamerikanske sø Lake Erie. De 213,36 meter svarer til 700 engelske fod, og den højde er valgt, fordi syv er det fuldkomnes tal, og fordi Jomfru Maria ifølge katolikker repræsenterer menneskelig fuldkommenhed.
Monumentet, der vil blive verdens største, skal være en gylden bue med et kors på toppen, og under buen vil det blive en fresko med Vor Frue fra Guadaupe. Hun er skytshelgen for den katolske ret-til-liv-bevægelse, og hele idéen med den gyldne triumfbue er undfanget „i en ånd af dyb hengivenhed til Jesu hellige hjerte og Marias ubesmittede hjerte og med den dybeste sorg samt et brændende ønske om genoprettelse for den alvorlige synd, som den verdensomspændende frie abort er“.

Få dit navn på buen

Marias bue skal tjene som et internationalt kald til omvendelse til Gud og til en endnu større kærlighed til renhed og til en endnu større afsky for fri abort og umoral. Som verdens største monument forventer man, at den gyldne bue også vil drage opmærksomhed til De Uskyldige Helliges Helligdom, som buen altså også er.
Det er muligt blandet andet via internettet at donere penge til triumfbuen. For hver 100 dollars, man donerer, vil man få mulighed for at få indgraveret et navn på buen. Betaler man 2000 dollars eller mere, vil man få sit navn på en særlig bronzeplade, som vil blive sat op i nogle af de lokale katolske kirker.

Læs mere på hjemmesiden www.archoftriumph.org
– jeli