Toby Mac Welcome to diverse city


Efter gemmenlytning af det andet soloudspil fra ex-DC-Talk Toby Mac sidder man med en blandet smag i munden. Dette skal umiddelbart ikke forstås negativt. Vendingen er et udtryk for, at albummet består af små fragmentariske projekter, som berører genrer så varierende som funk, hardcore hiphop, groove, garagerock, noget hvor bolsjet smager lidt ala Rage Against The Machine og sidst, men ikke mindst momenter af klassiske DC-talk stemninger, som vi kender dem fra albummene „Jesus Freak“ og „Supernatural“. Toby Mac præsenterer således en varierende håndtering af musikspektret og ingen tvivl – det er en sikker manøvrering, som indbyder til gode musik-stunder, hvor man har brug for afvekslende lydbilleder. Nummeret „TruDog – The Return“, hvor det sandsynligvis er Toby’s sønnike der rapper, kan ligeledes markere, at „Welcome to diverse city“ primært skal forstås som en sjov og underholdende cd, der i mindre grad brydes af mere intime og intense bekendelser. Således formidles kunstnerstress, storbyliv, kærlighed etc. side om side med hverdagserfaring/begejstring i forhold til det at være kristen.
Er det så en god pose blandede bolsjer, Toby Mac tilbyder en hungrende skare af forventningsfulde lyttere? For folk, der bare må smage alt, hvad der ligner DC-talk, tror jeg bestemt, cd’en tilfredsstiller igennem „Atmosphere“ og „Burn for You“. For folk, der gerne vil have en sjov varierende cd, er der op til flere kulørte Bon-Bon’er, som får flere smagsnuancer, jo flere gange man lytter til dem. For folk, der gerne vil have en cd med en gennemgående rød tråd i stil, lydbilleder og seriøsitet, bliver Toby Mac´s Jamaican attitude, som i øvrigt pryder cd coveret, nok lidt rodet, „for sød“, for selvhøjtidelig og for irriterende i længden.