Er det alligevel Jesu ligklæde?

I århundreder har mange troet, at det såkaldte ligklæde fra Torino var det klæde, som Jesus blev svøbt i, da han blev taget ned fra korset og lagt i en grav.
Klædet er et stykke stof på 4,3 m x 1,2 m, som har et negativt aftryk af en mand med samme type sår som dem, Jesus fik ved korsfæstelsen. Siden 1578 har klædet været opbevaret i domkirken i Torino – deraf navnet „Ligklædet fra Torino“.
Klædet har været undersøgt mange gange – senest i 1988, hvor det ved hjælp af kulstof-14 metoden blev konstateret, at klædet stammede fra perioden 1260-1390 og dermed ikke kunne være Jesu ligklæde.
Men nu mener den pensionerede kemiker Ray Rogers fra Los Alamos National Laboratory at have opdaget, at den del af klædet, som man i 1988 undersøgte med C14-metoden, ikke var en del af det oprindelige klæde, men derimod materiale, som først var blevet vævet ind i det oprindelige klæde for at reparere på det og siden farvet, så kuløren matchede resten af klædet.
Rogers var selv med til at undersøge klædet i 1978 som en del af det såkaldte STURP-team, og han har derfor adgang til undersøgelsesmateriale fra det originale klæde. Ved at undersøge stoffet for vanillin har han fundet frem til, at klædet er et sted mellem 1300 og 3000 år gammelt og dermed – hvis Rogers har ret – rent faktisk kan være helt tilbage fra Jesu tid.
Men det største mysterium omkring klædet er forskerne stadig ikke i nærheden af at have løst: Hvordan i alverden kan der være kommet et aftryk af en mand på klædet?
Måske findes svaret i Paulus’s Brev til Romerne 6:4b?
– jeli