Valg og moral

„Op af sofaen“ hed en direkte debat på TV2 med over 3000 tilskuere i Horsens i sidste uge. Bedre kan det ikke siges med tanke på folketingsvalget den 8. februar. Ifølge meningsmålingerne vil de fleste danskere se Anders Fogh Rasmussen i Statsministeriet igen, de vil have endnu flere penge imellem hænderne ved skattestop, skattenedsættelser, familieguf med forhøjet børnecheck, lavere institutionstakster og så videre.
Ved det amerikanske præsidentvalg for nylig var det ikke penge, men moral og etik, der afgjorde valget. Kampen mod kirkelig vielse af homoseksuelle og abort var med til at genvælge George W. Bush.
De fleste ved, at Anders Fogh Rasmussen og Mogens Lykketoft aldrig var blevet valgt til noget som helst i amerikansk politik. Foghs personlige korstog for homoseksuelles rettigheder og lesbiskes ret til kunstig befrugtning var aldrig sluppet igennem vælgernes nåleøje i USA, uanset om han havde været demokrat eller republikaner.
Men nu er vi danskere og ikke amerikanere, og de fleste europæere har kun hån til overs for Bush. Men vi kan lære noget af de amerikanske kristne. I et tv-interview formulerede en amerikansk præst og rancher det således: „ i dag er der større afstand mellem amerikanere og europæere end afstanden over Atlanten“.
Den kristne moral og dermed det kristne menneskesyn har trange tider herhjemme. Det eneste parti, der bekender sig til det kristne livs – og menneskesyn herhjemme, kæmper mod spærregrænsen i de fleste meningsmålinger.
Men lad der ikke være større afstand „end Atlanten“ i mellem dit menneskesyn og dit kryds på din stemmeseddel den 8. februar.
Du og jeg har et demokratisk ansvar. Et ansvar overfor det, vi tror på. Vi kan ikke stemme Jesus på tronen i Folketinget, vi kan heller ikke stemme på et parti og en politiker, som vi er enige i med alting. Men vi kan prioritere og stemme på politikere, der tjener samme Gud som du og jeg. Og som gør, hvad de kan, for at det kristne menneskesyn trods alt skal sætte et fingeraftryk på noget af den politik, der føres på Christiansborg – det gælder også de næste fire år. God valgdag.