Kritiserer bispe-beslutning i åbent brev til menigheden

– Folkekirkens dage kan vise sig snart at være talte, mener Flemming Baatz KristensenÅRHUS – Jeg har skrevet et brev til jer om den kirkelige situation i folkekirken. Det ligger til jer ude i våbenhuset. Det har jeg måttet gøre! Det tog mig to måneder at skrive det. Jeg ville helst ikke, men skulle!

Flemming Baatz Kristensen nægter at have biskoppernes vejledende ritual liggende på alteret, så længe han er præst ved Sct. Pauls Kirke i Århus.

Sådan introducerede sognepræst ved Sct. Pauls Kirke i Århus, Flemming Baatz Kristensen, et brev til menigheden, som han forinden havde sendt til sin biskop Keld Holm.
I brevet kalder han de seks biskoppers beslutning om at udsende et vejledende ritual for velsignelse af registrerede partnerskaber for grænseoverskridende og meget alvorligt.

Nyt ritual er tomt

– Den (Bibelen) skal naturligvis tolkes i hver ny tid, men det betyder: vilje til at forstå teksten som den er og ud fra dens store meningsmæssige sammenhæng og ikke at tolke sig bort fra dens mening ud fra nogle modetanker, som hører den pågældende tid til, skriver Baatz Kristensen.
Han understreger, at Bibelen klart siger, at en mand ikke skal ligge med en mand, som han ligger med en kvinde, og konkluderer, at biskoppernes velsignelse af homofile par er indholdsløs og tom, fordi den har Guds ord imod sig.
Han mener, at biskoppernes beslutning vildleder kirkens medlemmer til at tro, at en sådan velsignelse stemmer overens med kirkens grundlag.
– Derfor ligger det ritual ikke på Sct. Pauls Kirkes alter, når jeg gør tjeneste der, fastslår han.

Må stå sammen

– Vi skal se i øjnene, at Folkekirken er i færd med at forandre sig fra at være en kristen kirke til en ren religiøs serviceanstalt. Derfor skal vi holde sammen i samling om Guds ord, modstå denne tendens, det vi kan, og tale seriøst og konkret med hinanden om, hvad vi gør i fremtiden. Folkekirkens dage kan inden for en overskuelig fremtid vise sig pludselig at være talte, forudser Flemming Baatz Kristensen.
– Kirken skal afspejle Guds sind og vilje. Det indebærer at være både Den Åbne Favns Kirke og være Det Faste Brysts Kirke. Kun ved at være begge dele er den Guds kirke for os. Kirken skal tale til tiden, men ikke tale tiden efter munden, slutter han.
I april skal Flemming Baatz Kristensen i øvrigt debattere emnet med biskop Keld Holm ved et arrangement på Aarhus Universitet.