Verdensmester får bibelvers på sms

Kort før påske vandt den 27-årige norske skiskytte Gro Istad Kristiansen guld i kvindernes samlede start ved VM i skiskydning, der blev afholdt i Hochfilzen i Østrig.
For de fleste danskere er kombinationen af langrend og skydning en fremmed sportsgren, men i lande som Norge, Tyskland og Rusland, tiltrækker skiskydning publikum i tusindtal.
Derfor er det ikke gået upåagtet hen i Norge, at guldmedaljevinderen offentligt har udtalt, at hun henter sin styrke i Gud.
– Hvis jeg har haft et dårligt løb, og alt ser sort ud, så er det godt at vide, at Gud er med mig alligevel. For ham er jeg den samme, om jeg bliver nummer 1 eller nummer 50, siger hun til bladet Ny Horisont.
Gro Istad Kristiansen er opvokset i et kristent hjem. Og især bønnen betyder meget for hende.
– Vi beder for dem, der trænger til det. Af og til trænger vi jo også selv til forbøn. Jeg har bedt om, at det måtte gå mig godt i konkurrencer, men jeg bad altså ikke om at blive verdensmester, siger hun.
Det er ikke altid let at komme i et kristent fællesskab, når man er på farten halvdelen af året. Derfor abonnerer Gro Istad Kristiansen på en sms-service, så hun hver morgen modtager et bibelvers, uanset hvor i verden , hun er.
– ole