Islamister til frikirkepæst:
Dø eller bliv muslim

I sidste nummer af Udfordringen omtalte vi prædikanten Runar Søgaard, som var blevet forsidestof i svenske og norske aviser som følge af sin omtale af den islamiske profet Muhammed som værende en „forvirret pædofil“.Søgaards udtalelse har siden fået en gruppe på 25 svenske islamister til at diskutere, hvad de skal gøre ved Søgaard. Til den svenske avis Expressen udtaler gruppens leder, at de alle er klar til at sidde i fængsel resten af livet, hvis bare de får fat i Runar og dræbt ham.
– Runar kan kun tilgives på én betingelse – han skal konvertere til islam, siger gruppelederen til avisen.
– Vi er mange, som vil myrde ham. Spørgsmålet er ikke, om det sker, men hvornår det sker.
Gruppen på 25 personer betragtes af det svenske sikkerhedspoliti som Al Quaida folk, og de vil nu henvende sig til lederen af Al Quaidas afdeling i Irak, Abu Musab al-Zarqawi, for at få fastlagt, om en fatwa (muslimsk dødsom, red.) mod Runar, som blev offentliggjort på en muslimsk diskussionsside i sidste uge, står ved magt eller ej.
Fatwaen er nemlig blevet erklæret ugyldig af imamer i Sverige, men siger Al Quaida lederen god for den, står de 25 muslimer ved deres trusler mod Runar Søgaard.

Under politiets vinger

Fredag i forrige uge undskyldte Runar Søgaard sin udtalelse på svensk TV4, hvor han sagde, at udtalelsen var ment som humor.
Forrige søndag var der så demonstrationer uden for pinsekirken Filadelfia i Stockholm, fordi det var her, Runar holdt sin prædiken. Filadelfias ledende præst gik ud og mødte demonstranterne ansigt til ansigt og lagde afstand til Søgaards udtalelser, ligesom han forsøgte at forklare, at Filadelfia ikke har noget med sagen at gøre, idet Runar er tilknyttet Stockholm Karisma Center, som i en ellers hjemløs periode har lånt Filadelfias lokaler.
Onsdag i sidste uge var Runar, som er nordmand, på norsk tv, hvor han endnu engang undskyldte sine bemærkninger om Muhammed.
I skrivende stund bevogter svensk politi Runar Søgaard, idet de vurderer truslerne mod ham som så alvorlige, at de frygter for hans liv.
Heller ikke Runars familie føler sig alt for sikre. Runars ekskone, sangeren Carola Häggkvist, er nu så nervøs for sit eget og for sin og Runars fælles søn, syvårige Amadeus’, liv, at hun overvejer at fremskynde sine planer om at forlade Sverige.