Jars of Clay/ Redemption Songs


Så er også Jars of Clay hoppet på vognen med at genindspille gamle numre i moderne versioner. Og lad det være slået fast med det samme: De har gjort det godt – hvis man vel at mærke kan lide de forrige Jars of Clay cd’er, for klangbilledet er umiskendeligt det samme. Man behøver kun tre sekunder af den første sang for at konstatere, at vi er i Jars of Clay-land.
Jars of Clays idé med at indspille meget gamle salmer og sange og tilsætte dem moderne musik indeholder et håb om, „at vi ved at række tilbage og lytte til ordene fra disse salmedigtere måske finder et fornyet og forfrisket perspektiv på, hvem vi er som kirke i dag, hvor vi er gået hen gennem tiden, og hvor vi måske kommer til at være i fremtiden“.
Store ord. Men nok ikke helt ved siden af, når man nærlæser teksten til for eksempel den fjerde skæring „I’ll Fly Away“, hvor håbet om opstandelsen træder klokkeklart frem:
„I’ll fly away, oh glory, I’ll fly away, when I die, Hallelujah by and by, I’ll fly away, some bright morning when life is over, I’ll fly away“ – så skal man vist være lidt af en træmand for ikke at blive begejstret, selv om det er onsdag morgen med støvregn, vådt tøj og dårlig ånde.
Cd’en byder ikke på musikalsk fornyelse fra bandets side – det er ikke dens fortjeneste eller formål. Hovedsagen er teksterne, som de forsøger at gøre nærværende og relevante for et moderne publikum gennem en kraftig musikalsk bearbejdning. Så hvad enten du er vild med Jars of Clay eller med teksterne i gamle salmer og sange – så er det en cd, som du vil finde behag i.