Nødhjælp til Uffe

Landsindsamling til fordel for, at stand-upkomikeren Uffe Holm kan lære noget om Jesus fra Nazareth, sættes i gang på initiativ af en komité i Midtjylland. Nødhjælpspakken skal bestå af en bibel, en dvd med „The Passion Of The Christ“ og et gavekort på en studietur til Israel.

Stand up-komiker og TV-vært Uffe Holm

Stand-up komikeren Uffe Holm kom efter manges mening meget ulykkeligt af sted med et indslag i DR’s ungdomsprogram „Boogie“ i forbindelse med „Humor for AIDSdagen“ i begyndelsen af april. Her viste Uffe Holms satire over Jesu korsfæstelse, at han manglede den mest basale bibelkundskab og forståelse for anderledes troende..
– En sådan nød kan vi ikke lade uhjulpet, fortæller sognepræst Morten Meiner, Skarrild, der er formand for indsamlingskomitéen. Derfor har vi iværksat landsindsamlingen „Nødhjælp til Uffe“. Formålet er at skaffe midler til, at Uffe Holm kan lære noget om Jesus af Nazareth.

Morten Meiner siger videre, at mange mennesker er blevet meget sårede over den grundløse måde, hvorpå Uffe Holm nedgjorde deres tro.
– Derfor er vi sikre på, at mange vil være med til at give en lille skærv til formålet på konto 9620-8477405593. Midler, som ikke bliver anvendt til det nævnte formål, vil gå til Dansk Missionsråd med særligt henblik på aidsramte i Afrika, oplyser Morten Meiner.

Landsindsamlingen „Nødhjælp til Uffe“, blev skudt igang i lørdags i Idrættens Hus i Vejle, hvor KLF Kirke & Medier afholdt et stævne for deres tillidsfolk. Indsamlingen løber frem til d. 31/6 2005.
Bag indsamlingen står KLF, Kirke & Medier, hvis landskontor har været behjælpelig med de praktiske forberedelser. Endvidere bakker Den Katolske Kirke i Randers op om initiativet. Begge havde oprindeligt overvejet at anmelde Uffe Holm for blasfemi.