Læserrejse med Udfordringen til MORGENLANDENES PERLE

Egypten – 9. – 17. febuar 2006Rejseledere: Nete og Henrik Ertner Rasmussen, tidl. missionær i Egypten

Lige siden Carsten Niebuhr i maj 1762 gjorde sin berømte rejse til Det lykkelige Arabien via pashaernes og janitsharernes Cairo, har eftertiden set en voksende strøm af Egyptenfarere. Rejselysten bekræfter, at udsyn og verdensåbenhed fremdeles bevæger den lærevillige med sans for oldgamle kulturer og livsformer til selv at opleve pyramidernes og tempelbyggernes fabelagtige verden. Nillandets mystik og egenartede natur, ørkensletternes monotoni og solgudens hjemsted byder på et utal af spændende indfaldsvinkler til historien om menneskets og dets evige higen efter at forstå sin egen rolle på en roterende planet mellem stjernerne.

Udfordringen indbyder hermed til at se, høre og fordybe sig i en flere tusindårig kultur. Dansksproget orientering og lokale vejvisere garanterer for et trygt og udbytterigt møde med det, som Niebuhr kaldte Morgenlandenes perle.

1. dag – torsdag 9. februar
Afrejse fra Billund lufthavn kl. 15.15 og via Amsterdam ankomst til Cairo kl. 00.30. Transfer hen over millionbyens glitrende aftenmylder på highway til hotellet.

2. dag – fredag 10. februar
Efter morgenmad går turen sidst på formiddagen i bus til landets første hovedstad Memphis og den gigantiske Ramsesstatue. For de, som foretrækker at lade sig befordre på dromedar, er der lejlighed til at ride. Men vejen gennem ørkensandet til hofmanden Ti’s grav med de enestående relieffer er ikke lang at gå. I nærheden lå de hellige tyre begravede i Serapeum. Ved Sakkara går vi gennem verdens ældste peristyl af papyrussøjler til Kong Djosers trinpyramide fra 2700 f.Kr.
Hen på eftermiddagen når vi Giza, hvor vi besøger Daltemplet, den mægtige Sfinks, Cheops-pyramiden og Cheopsbåden, hvorpå Faraos lig førtes til balsamering i Daltemplet inden gravlæggelsen 70 dage senere.
Om aftenen afgang med nattog mod Luxor. Aftensmad indtages i toget.

3. dag – lørdag 11. februar
Ankomst til Luxor, hvor vi om formiddagen ser Memnon-kolosserne og Kongernes Dal med Tut Ankh-Amons grav. Besøget på Nilens vestbred afsluttes ved Dronning Hatsepsuts terassetempel.
Eftermiddagen byder på synet af processionsgaden med en allé af sfinkser, der fører frem til Luxortemplet, hvorfra franskmændene fik deres obelisk til Concordepladsen i Paris.
Derpå er der adgang for de interesserede til på egen hånd at besøge Luxormuseet. Vi indlogeres på Nilkrydsbåden for de næste 3 nætter og sejler nu mod syd.

4. dag – søndag 12. februar
fortsætter vort krydstogt ned ad Nilen mod sluserne i Esna og forbi landsbyer og oaser. Næste stop med ophold i Edfu. Transfer i hestevogn gennem byen til Ptolomæus XIIIs Horustempel, eller falkegudens hjem, hvor arkitraver og tag bæres oppe af 18 søjler. Vi sejler videre mod Kom Ombo.

5. dag – mandag 13. februar
I Kom Ombo ser vi krokodilleguden Sobeks tempel, der tjente som hospital og tilbød behandlinger med kirurgiske indgreb. Båden sejler videre mod Aswan.


Artiklen fortsætter efter annoncen:6. dag – tirsdag 14. februar
Efter ankomst til Aswan skal vi i roligt tempo krydse op mod vinden i Felucca gennem smalle sunde omkring Elephantineøen og ind under Agha Khans Mausoleum til Lord Kitcheners blomstrende ø og den skyggefulde botaniske have med hvide kongepalmer og skvaldrende hejrer.
Endvidere på bustur til Faraos stenbrud med den ”forulykkede” obelisk og videre forbi Lothus Monumentet til den enorme dæmning og udsigten over Nasser-søen. Endelig skal vi endnu en gang sejle ud, og denne gang til Agilkai-øen, hvortil UNESCO i 1960 påbegyndte evakueringen af det oversvømmelses-truede Philae Tempel. Her møder vi også de første spor af Kristustroens invasion i Afrika.
Om aftenen med nattog mod Cairo. Aftensmad indtages i toget.

7. dag – onsdag 15. februar
Formiddag: Det Egyptiske Museum med bl.a. den enestående samling fra Tut Ankh-Amons grav.
Eftermiddagen bringer os til Alabaster Moskeen på Citadellet. Derfra kører vi til Cairos gamle bazarkvarter med de mange cafeer, de smalle stræder og brogede udbud af varer. Et besøg i Khan El Khalili basaren er en oplevelse for sig.

8. dag – torsdag 16. februar
Besøg i den koptiske kirke. Endvidere besøges i det gamle Cairo ”Den hængende kirke” El-Muallaqa-kirken samt Skt. Sergius Kirke, om hvilken det fortælles, at det var her den hellige familie med Jesusbarnet hvilede sig i krypten under flugten fra kong Herodes. Også den koptiske ”skraldeby” samt Sat7 (kristen TV-station, som sender til den muslimske verden) indgår i dagens program. Lige over midnat transfer til lufthavnen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:9. dag – fredag 17. februar
Flyafgang kl. 03.45 og igen via Amsterdam til Billund med ankomst kl. 10.40.

 • Pris pr. person: kr. 9.475,-
 • Tillæg for enkeltværelse: kr. 1.960,-
 • Sygdoms-/afbestillingsforsikring: Kr. 300,-
 • Gouda Rejseforsikring Super: Kr. 185,-

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse Billund-Amsterdam-Cairo tur/retur.
 • Nattog Cairo-Luxor og Aswan-Cairo på 1. kl.
 • Bustransport og Nilkrydstogt på 5-stjernet båd.
 • Ophold i delt dobbeltværelse m/bad og toilet m.v. på 5-stjernet hotel.
 • Kvartpension i Cairo og helpension på Nilkrydsbåden.
 • Visum og entreer i h.t. program.
 • Dansk rejseledelse og lokal engelsktalende guide.
 • Bidrag til den lovpligtige Rejsegarantifond samt EU-ansv.forsikr.

Prisen inkluderer ikke:
Øvrige måltider, drikkevarer, forsikringer samt drikkepenge.

Ændringer i dagsprogrammernes rækkefølge kan forekomme.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Tilmelding til:
UNITAS REJSER A/S
Højbovej 1 F
8600 Silkeborg
Tlf.: 87 231 240
Fax: 86 803 100
mail: rejser@unitas.dk