LM tilbyder lidt for enhver smag

En ø-lejr, en musiklejr og to forskellige bibelcamping. Sådan lyder den – meget korte – version af LM’s sommermenuLuthersk Missionsforening (LM) arrangerer igen i år en bred vifte af sommertilbud for alle interesserede.

Sidste år holdt LMU bibelølejr på Strynø. I år foregår det på Sejerø. Foto: Reidar Poulsen

I den sene ende af sommerferien arrangerer foreningens musikafdeling en musiklejr for børn og unge fra 10 år og opefter. Lejren finder sted på Løgumkloster Efterskole fra den 30. juli til den 5. august.
På lejren vil hovedaktiviteterne være forskellige former for musikudfoldelse – gospelkor under ledelse af Lea Kjelsen, der til daglig er leder af et gospelkor i Polen, og en række samspilsgrupper. Der er samspilsgrupper inden for en række genrer – blandt andet begyndere, blæsere, lovsangsband og popkor med band.
Det hele fører frem til en blandet koncert den sidste aften, der er åben for forældre, venner og andre interesserede. Det meste af koncerten vil bestå af gospelmusik, men der vil også være indslag fra de forskellige samspilsgrupper.
Ud over musikaktiviteterne er der også mere almindelige lejraktiviteter, og hver dag er der bibeltimer. De holdes af musiksekretær Lars Frederiksen, ungdomssekretær Peter Rask og landsjuniorsekretær Kaj G. Kristensen.

LMU tager på ø-lejr

Luthersk Missionforenings Ungdom (LMU) arrangerer igen i år en såkaldt bibelølejr, som finder sted på Sejerø fra den 9.-16. juni. De unge har fået lov til at slå telte op kun 10 meter fra øens „sejeste“ badestrand, og LMU fremhæver i sin brochure om ølejren, at Sejerø er et af de steder i landet, hvor der er flest solskinstimer og mindst nedbør.
I løbet af den uge, som lejren varer, bliver der holdt ikke færre end 10 bibeltimer, som tager udgangspunkt i henholdsvis Det Ny Testamentes Efeserbrev og Kolossenserbrev. Landsungdomssekretær i LMU, Peter Techow, tager sig af førstnævnte brev, og sognepræst i Harboøre Karsten Christensen vil grave åndeligt guld ud af sidstnævnte brev.
Endvidere sætter man på lejren fokus på den bedevane, som profeten og statsmanden Daniel fra Daniels Bog i Det Gamle Testamente havde. Og endelig bliver der en temadag om kristne nydanskere, for som det hedder i oplægget:
„Mange tror, at alle med sort hår og accent på rødgrød med fløde er muslimer. Det er ikke tilfældet. Omkring en trejdedel af de godt 445.000 mennesker i DK i dag, der har udenlandsk baggrund, kommer fra en kristen kirke et sted i verden. Nogle af dem har startet deres egne menigheder i Danmark: Derfor vil vi i år på temadagen sætte fokus på „Kristne nydanskere i Danmark“.
Derudover vil der være bønneaften, retrætesamling, gruppesamlinger og meget andet. Lejren er i øvrigt kun for personer, som er fyldt 20 år.

Nåde i Virksund

Tro mod sædvanen holder LM også i år bibelcamping både på Haderslev Næs og i Virksund. I Sønderjylland er det den 9.-30. juli, og i Virksund ved Skive er det den 2.-23. juli. Begge steder er der såkaldt „ung uge“ i uge 28.
På Haderslev Næs er temaet 2. Korintherbrev og på Virksund „Nåde“. LM’s generalsekretær Jens Ole Christensen er på talerlisten i Virksund, hvor man også kan opleve en koncert med både Roland Utbult og med Hans Jørgen Østerby. Sidstnævnte leverer i øvrigt også et trylleshow til ære for bibelcampingens deltagere.
I Virksund er der i uge 27 og 29 mulighed for at deltage i seminarer om både „Nådegaver“, „Skilsmisse og gengifte“ samt om „Lovsangsledelse – den nye udfordring“. Om lovsangsseminaret hedder det på bibelcampingens hjemmeside, at „Lovsang er i høj grad et bibelsk begreb, og det skal ikke forbeholdes frikirkerne, men hvordan finder vi – som missionsforening – vore egne ben at stå på i lovsangsbølgen?“
På Haderslev Næs slår Roland Utbult også et slag forbi, hvilket sangeren Signe Walsøe i øvrigt også gør. På talerlisten finder man navne som Hans Erik Nissen, Henrik Nissen og Henrik Nymann Eriksen.