Ny amerikaner på Glow Festival

Hovednavnet på Å-festival i 2003, Andrew Peterson, vender tilbage til Danmark i augustDen amerikanske folksanger Andrew Peterson har som den seneste meldt sin ankomst til Glow Festival i Lunderskov den 12.-14. august.
Peterson var hovednavn på Å-festival i Sdr. Felding i 2003, hvor han med sine stille folk-numre og akustiske pop leverede en rigtig hyggekoncert. Og det bliver noget lignende, der venter koncertgæsterne på Glow Festival, lover arrangørerne.
Spillede elendigt
Andrew Peterson, der har udgivet fem album, voksede op som musikglad præstesøn. Problemet var bare, at der ikke var nogle i landsbyen at spille sammen med. Så det var først efter high school, det lykkedes Andrew at stable et rockband på benene.
– Vi spillede forfærdeligt, men vi syntes selv, vi var cool, siger han i et interview.
Andrew Peterson holdt sig i baggrunden, for han følte ikke, hans sangstemme var god nok, og han var for genert til at skrive tekster til bandet.
Naturligvis blev gymnasie-bandet aldrig rigtig til noget, og Andrew måtte finde ud af, hvad han ville med sit liv.
Han afskyede kristen musik, men da en kammerat bad ham lytte til et Rick Mullins nummer, tog han alligevel imod tilbudet.
Ærlig sangskriver
– Jeg blev rørt af både tekst og musik, og jeg vidste med det samme, at det var, hvad jeg skulle bruge mit liv til.
Siden har Andrew Peterson bestræbt sig på ikke bare at citere bibelvers, men på at være ærlig om sin egen tro og sine egne frustrationer.
– Alt for megen kristen musik handler kun om at være glad hele tiden. Men kristne er ikke altid glade. Det kan også være hårdt, indrømmer han.
Bestræbelserne førte til sangtekster, som ikke bare var ærlige, men også dybt personlige. Derfor generede det Andrew Peterson at stå på en scene til en rockkoncert og krænge sit inderste ud for en gruppe teenagere, som alligevel ikke fangede et ord af, hvad han sagde. Derfor tog han springet og begyndte at holde koncerter kun ledsaget af guitar og klaver.