Unge indtager Mørkholt

Cirka 1500 unge og unge af sind deltager i denne uge på Ung Camp på Mørkholt CampingMØRKHOLT – Tidligt op og tidligt i seng, det er noget, der hører hverdagen til. I denne uge er der liv og glade dage døgnet rundt på Mørkholt Camping, Indre Missions store campingplads ved Vejle Fjord.

En uges bibelcamping går ud over nattesøvnen, så der var brug for lidt morgengymnastik inden formiddagens bibeltime

Godt 450 telte og campingvogne er der plads til ad gangen på pladsen, der syder af bibelcampingaktiviter fra midt i juni til midt i august.
I denne uge er programmet særligt rettet mod unge mellem 18 og 28 år, og det kan mærkes.
Ikke bare på forkyndelsen, men også på livet på campingpladsen, hvor flere af teltene er udstyret med dampende vandpiber, potente stereoanlæg og almindelig afslappet stemning.
– Det er altså helt kanon. Jeg er lige blevet student og har læst til eksamen de seneste måneder. Så jeg trænger bare til at slappe af, møde en masse venner og ikke mindst møde Gud igen, for ham har der ikke været meget tid til de sidste måneder, fortæller Mette Jensen fra Odense.
God snak

Det gode vejr først på ugen blev nydt med solbadning, vandkamp og her beachvolley

Vennerne Kim Pahus Nissen fra Aalborg og Jan Hove Pedersen fra Århus er lige kommet i land efter en eftermiddag i kajak på fjorden.
– Jeg synes, forkyndelsen har været helt på toppen indtil nu, og vi havde faktisk en rigtig god snak om spørgsmålene efter bibeltimen i formiddags, siger Jan.
Bibeltimerne er i år lagt i hænderne på lektor i teologi ved Menighedsfakultetet, Leif Andersen, der hver formiddag guider deltagerne i det store telt gennem Hebræerbrevet. En del af Bibelen, som både indeholder masser af alvor og advarsler mod at falde fra troen, men også masser af understregninger af, hvad Jesus har gjort.
– Jeg har ikke været kristen så længe, så jeg har ikke læst alle hjørner af Bibelen endnu. Men nu har jeg sat mig for, at jeg skal igennem Hebræerbrevet i løbet af denne uge, siger Lise Lund fra Købehavn.
Om eftermiddagen står den på en række aktiviteter på pladsen, fodbold, volleyball, beachvolley, vikingespil, et slag minigolf eller en dukkert i campingpladsens pool.
Cool musik på toilettet
– Det er for cool, griner Matthias, der er på Mørkholt for første gang.
– Jeg har aldrig før været et sted, hvor de spiller klassisk musik på toiletterne.
Sideløbende med Ung Camp-arrangementet er der særlige aktiviteter for børn, juniorer og teenagere, og en del af campingpladsen er forbeholdt unge ægtepar, som foruden formiddagens bibeltimer deltager i en række seminarer om, hvad det vil sige at være ung og nygift.

Super forkyndelse og muligheden for at møde gamle og nye venner har trukket Kim Pahus Nissen (tv) og Jan Hove Pedersen til Ung Camp på Mørkholt.