Feodora og Fridtjoffs kærlighedssprog

– om de små tings store betydningDe havde altid elsket hinanden, men hvad den anden sådan HELT tændte på, det havde de aldrig helt kunnet gennemskue.
Feodora læste en bog om de fem forskellige måder at elske på, men den handlede jo også om fem forskellige strenge, som Fridtjoff kunne elske hende på.
Analysere, tænke, vurdere.
Jo, TID, tænkte Feodora, TID, ja, det er det vigtigste for mig i forhold til Fridtjoff. I tiden sammen kan alt det andet gode puttes ind, både Anerkendende Ord, Berøring, Tjenester, ja til og med Gaver. Men mest af alt, så er det det, at vi kan gå en tur sammen, gå ud at spise sammen, holde ferie sammen, bare en uge om sommerferien i det mindste.
„DU, Fridtjoff, jeg kunne godt tænke mig, at vi gik ud i haven i aften klokken ni og kysser fem minutter under birketræet!“
„Det kan vi da godt!“ Fridtjoff ville gerne bruge tid sammen med Feodora, specielt, når hun foreslog, hvad hun gerne ville, hvor henne, hvornår og hvor lang tid, det skulle tage.
Det der med en uges ferie, det var straks meget værre. Det var jo meget længere tid, væk hjemmefra, ingen mulighed for at arbejde med det praktiske på huset mm. Men sandelig en sommer, så havde Fridtjoff bestilt billet til Langeland. Og gæt, hvem der var overrasket?
Det blev til nogle dejlige dage, hvor Feodora nød, at „drille“ Fridtjoff lidt, ved at sige: Jeg glæder mig sådan over at spørge dig om, hvad du skal lave i morgen og så vide, at svaret bliver: I morgen, ja, i morgen, da VIL JEG VÆRE SAMMEN MED DIG H E L E DAGEN!
WAU—bare tanken gjorde godt. At være sammen. Bruge tid sammen. Tale sammen, lege sammen, gå ture sammen, holde hånd, se på ting sammen, be´ sammen, læse Guds Ord sammen, simpelthen bare gøre en masse ting SAMMEN.
„Du Fridtjoff, jeg har fundet ud af, at du elsker at gøre tjenester for mig. Jeg tror, at det er dit kærlighedssprog. Fridtjoff, jeg har altid troet, at hvis jeg brugte TID sammen med dig, så var alt godt, men TJENESTER?“
Det resulterede så i, at Feodora begyndte at spørge Fridtjoff, til hans store undren, om der ikke var noget, han gerne ville have hjælp til.
Feodora så, at Fridtjoff havde gang i det med at få fyldt hele brændehuset, så nu var tiden inde, tænke hun.
„Jeg vil gerne hjælpe dig med at hente brænde hos naboen idag,“ sagde hun. Han var rigtigt glad for den TJENESTE. Det betyder mere for ham end alle de andre fire facetter, selvom han også sætter pris på dem. Men i højsædet er TJENESTER og det glemte Feodora aldrig igen.
Ægtetskabet fik et puf i rigtig retning igen, så når Dr. Phils test skulle tages igen i hans nye bog Førstehjælp til parforhold, så var resultatet blevet bedre „bare“ på grund af disse små forandringer i livet, som bare har så store positive virkninger i ægteskabet, fordi det handler om at blive forstået og elsket, præcis som man er og gerne på det SPROG, man kan „forstå.“
Feodora forstår bedst, at Fridtjoff elsker hende, hvis han vil bruge god tid sammen med hende, og Fridtjoff har behov for at blive tilbudt tjenester fra Feodora, for at han virkelig skal føle sig inde i varmen hos hende.