Ny formand for Baptistkirken

Finn S. Basnov er 50 år, gift med Anne-Marie og har to voksne børn, Janus og Sarah. Han er præst i Holbæk Baptistmenighed og lærer på baptisternes skoler i Tølløse. Her er nogle tanker fra den nyvalgte formand.
– Hvad tænkte du umiddelbart, da du blev foreslået som ny formand af Baptistkirken?
– Er det virkelig mig, der skal det? Nåh, der er jo også andre forslag, mon ikke vi kan finde den rette. Så tænkte jeg, at der var mange, som uafhængigt af hinanden havde spurgt mig. Så derfor skulle jeg sige ja til at stille op!
– Hvilke udfordringer i Baptistkirken glæder du dig som nyvalgt formand til at tage fat på?– Jeg glæder mig mest af alt til at være medarbejder på hinandens glæde. Jeg tror på en Gud, der vil noget med sit folk. Jeg tror på, at vi i Baptistkirken i Danmark, som en del af det folk, skal arbejde på menigheder, der er sociale livscentre i de lokale sammenhænge, som møder folk med kærlighed og bliver til varme åbne rum for alle. Konkret handler det om at styrke vores integrationstjeneste og være endnu mere opmærksomme på de fremmede iblandt os. Vi skal styrke, at de bliver en del af vore menigheder. Det handler om, at vi i vore storbymenigheder skaber ungdomsmiljøer, der tiltrækker de unge i studiemiljøet, så de bliver i „legemet“ og der finder det kristne fællesskab, der holder dem tæt til Jesus. Det handler om at gøre gode menigheder bedre, så vi gennem LYS, (Lederskab i Ydmyghed og Sundhed), vore studerende på SALT og de kurser, som er der, udruster vore menigheder til at møde vores verdens udfordringer.
– Hvad tror du, du kan bidrage med som formand for Baptistkirken?– Bredde! Både i fysisk og i overført forstand. Jeg glæder mig til at samarbejde med alle i vores del af Guds planteskole – og håber, at mange vil bidrage til at gøre Jesus og dernæst baptister kendt i Danmark. Jeg kan bidrage med åbenhed og gennemskuelighed omkring vore beslutninger og de arbejdsopgaver, som menighederne kalder vores kirke til.
Alice Sprotte