Commissioned – Time and Seasons

Gospelgruppen Commissioned har efterhånden kun to fra den oprindelige gruppe tilbage.
Med albummet ”Time and Seasons” viser de dog, at de stadig mestrer de kendetegnende lækre vokalharmonier.
Commissioned udgav deres første album i 1985. Den mest kendte fra gruppen er gospel-lovsangsmesteren Fred Hammond (som siden dannede gospelkoret Radical for Christ).
I gospelkredse er de kendt som supergruppen fra Detroit, fordi deres musik og de forskellige medlemmer har påvirket og nytænkt så meget inden for gospelmusikken. F.eks. har Marvin Sapp været med i gruppen, og brødrene fra Dawkins and Dawkins har også medvirket på to Commissioned-udgivelser. Af dem, der siger, de er blevet influeret af Commissioned, kan bl.a. nævnes Boyz II Men, Whitney Houston, Brandy og Dru Hill.

Time and Seasons er for det meste et stille og roligt album med masser af R’nB – gospel og lovsangsstemning. Commissioned har altid været kendt for at levere bibel-nære tekster. Nogle af sangene varieres med optræden af gæstekor – og selvfølgelig giver det altid en ekstra rørende stemning at have børn med til at synge – især på deres opmuntrende sang ”Believe”, hvor man opfordres til at drømme og tro, at man kan gøre store ting. Et enkelt tilbageblik får vi med en ny-arrangeret version af Commissioned-klassikeren ”Ordinary just won’t do” (1989). Det er et langt album med 15 sange og fire interludes (mellemstykker), så det er godt som baggrundsmusik til opvasken eller andre gøremål..!

Kan du lide soul og R ’n B og vokalbaseret musik som Boyz II Men og Take 6, og synes du nogle gange, at Kirk Franklin er lidt for hårdtslående, så er dette album fra Commissioned lige noget for dig.