Færre unge drikker

Men tallet er stadig højt, viser undersøgelseFlere unge mener, at det er okay ikke at drikke sig fuld. Alligevel er antallet af unge, der drikker, for højt, viser en undersøgelse af unges alkohol-vaner.Færre unge mellem 11 og 13 år drikker sig fulde. Det viser undersøgelsen „11-15-åriges livsstil og sundhedsvaner 1997-2003“.
Der har gennem de sidste år været færre unge mellem 11 og 13 år, der har svaret ja, når de blev spurgt, om de havde været fulde eller drukket alkohol i den seneste måned. Det samme gælder også for de 14-15-årige, men ikke i samme omfang.

Starter for tidligt

Men selv om resultatet viser, at færre unge drikker i en tidlig alder, er tallene stadig meget høje.
Undersøgelsen viser nemlig, at i 2003 havde én ud af fem 12-årige allerede drukket mindst én genstand, mens antallet af de 13-årige var knap halvdelen. Hos dem på 14 år var tallet meget større. Her var det kun én ud af fire, der endnu ikke havde drukket sin første øl.
Dina