Europa er blevet mit kald

Verdensnavnet inden for kristen popmusik, Michael W. Smith, gav tirsdag
aften koncert i Herning. Over 5300 begejstrede tilskuere jublede, da han sagde: Jeg glæder mig til at komme tilbage!- I’m on a mission, sagde Michael W. Smith ved pressemødet før koncerten. Han giver 12 koncerter i 9 europæiske lande under dette års turné og fortæller, at han føler et kald til at kommunikere Guds kærlighed til Europa.– Det er dyrt for amerikanske kunstnere at rejse til Europa med hele deres crew og give koncert. Der er heller ikke så mange penge at tjene, fortæller Michael W. Smith. Det er nok derfor ikke så mange vover forsøget. Men jeg føler, at Gud vil have, at jeg skal være en stemme til Europa, og derfor vil jeg satse på at komme hertil ca. hvert andet år.
– Da vi skulle planlægge turneen blev vi rådet til at springe over Paris, da Frankrig efter sigende skulle være et åndeligt mørkt land, forklarer Michael W. Smith. Men jeg sagde til min manager, at jeg ville til Paris uanset om det kostede os penge.
– Koncerten i Paris viste sig at være helt fantastisk. Guds nærvær kom så stærkt, at jeg flere gange måtte græde.

Fed stemning i Danmark

– Bandet og jeg taler stadig om dengang vi var i Danmark i 2003. Vi husker, at hallen næsten vibrerede af begejstring allerede en halv time før vi skulle på scnenen. Og sikke en modtagelse vi fik – jeg følte mig næsten som Paul McCartney, siger Michael W. Smith mens han griner bredt.
Også denne gang fik kongen af kristen pop en varm og højlydt velkomst af de over 5300 veloplagte danskere i Hal B i Messecentret Herning.
Michael W. Smith var klædt ordinært og førte sig slet ikke frem som en, der har haft 30 nr. 1 singler, vundet 40 Dove Awards og tre Grammy’er samt solgt over 13 mio. albums.
Han så ud til at hygge sig med at fremføre kendte lovsange og numre fra hans brede repertoire. Blandt numrene var også en håndfuld fra hans nye album Healing Rain.
– Min identitet ligger ikke i at synge og spille på klaver og guitar for jer – min identitet er i Jesus, jeg gør alt for ham! proklamerede kunstneren.

Løftede hænder

Nogle af deltagerne kunne godt have ønsket sig lidt flere af Michael W. Smiths tidlige værker. Men man kunne ikke undgå at blive berørt af stemningen fra tusindvis af mennesker forenet i lovsang.
Meget af tiden lignede koncerten mere et karismatisk møde, med hænder løftet i tilbedelse til sange som Open the Eyes of My Heart ,This is the Air I Breathe og Lord, I lift your name on high.– Tilbedelse handler ikke kun om musik og sang, forklarede Michael W. Smith fra scenen. Det handler om hjertets indstilling. Det handler om de ting vi gør i dagligdagen, som at elske dem omkring os og hjælpe de fattige.

I’ll be back

Efter to timers koncert indbød Michael W. Smith de deltagere, der endnu ikke kendte Jesus til at tale med de folk, der stod til rådighed i samtale- og forbønsrummene i tilknytning til hallen.
– Vi har alle et Jesus-formet tomrum i os. Det er designet af Gud til, at kun Jesus kan fylde det, sagde han.
Hen mod slutningen af koncerten udbrød Michael W.- Smith:
– Jeg føler virkelig, at vi har været forbundet med hinanden i aften. Jeg ønsker, jeg kunne invitere jer allesammen til at hænge ud hjemme i min stue. Jeg glæder mig til at komme igen!
Og jubelen ville ingen ende tage.