Generation-No Stick

Lad mig fortælle en historie, der er blevet mig fortalt, og som fortæller mig lidt om denne verden og det mørke vi fra tid til anden kan finde os selv lige midt i.

Historien foregår i Indien, hvilket altså understreger, at der kan komme andet godt ud af det store land end en sjov accent og Hollywood-film. Vores hovedperson er en lille indisk professor i botanik, som hele sit liv hverken troede på Gud eller Jesus.

En dag var han på ekskursion med sin klasse i den indiske jungle, for at se på jungleblomster og træer, tænker jeg. Derude i junglen ser han en gammel hindu guru ved et lille alter. Guruen rejser sig, går ned i en flod med rivende strøm, går ud midt i den, tager sig et bad, og går tilbage igen. Manden undrede sig, da ingen af hans elever var i stand til at gøre det, uden at blive fanget i strømmen. Så han gik op til guruen og spurgte ham, hvad hemmeligheden var. Mens hindu guruen fortalte, kunne manden se, at han var blind, og det gjorde det jo ikke mindre fascinerende. Guruen forklarede det således: „Jeg har en stav, som jeg bruger til at guide mig. Jeg sætter staven ned, og hvis bunden er fast, sætter jeg min fod der, hvor staven er, og ved at jeg er sikker. Jeg flytter så staven og gør det hele en gang til. Jeg følger staven. Jeg går derhen, hvor staven fører mig, for jeg ved, at den vil holde mig i sikkerhed“. Manden sagde tak, men guruen stoppede ham. „Jeg er ikke færdig“, sagde han. „Problemet med jeres generation er, at I ikke har en stav“. Manden studsede over ordene. Han gik gennem sit liv uden en stav. Han havde ikke noget, der ledte ham, noget der fortalte ham, hvor han skulle sætte sin fod, han manglede noget, han kunne følge til sikker grund. Mødet med denne guru ændrede hans liv.

Jeg ser dagligt mennesker, der kaster sig ud i floden og lader sig rive med, og nogle gange finder jeg mig selv på vej ud i floden uden min stav, som er Jesus. Vi skal ikke kaste vores stav efter andre, eller slå dem i hovedet med den. Vi skal vise dem, hvordan den kan bruges, så de kan se et alternativ til at krydse igennem livet.