Ser det store i det små

Små stykker af DBI-rektor Børge Haahr Andersen hjælper med humor og fortællelyst læseren til at få øje på Guds storhed Der er ikke så langt fra et mindre vestjysk landbrug til Paradis, som man måske skulle tro. Jo, målt i kilometer er der langt, men grundlæggende har alle mennesker en fælles oprindelse i Paradiset og leder efter vejen tilbage, uanset hvor kringlet livsvejen må blive.
Det er pointen i en ny bog fra Credo Forlag, hvor den nytiltrådte rektor ved Dansk Bibel-Institut, Børge Haahr Andersen, trækker sin livsvej fra barndomshjemmet i Vestjylland, forbi studenterhybelen og præsteboligen i Emdrup til Paradisets have. Fra det hjemlige og hverdagsagtige til det ophøjede og guddommelige.
Og han gør det godt! Med masser af humor og selvironi får han minderne om millime-terdemokrati på køkkenbænken og moderens stegte flæsk ledt over på, hvor vigtigt det er at være en del af Guds familie.
Bogens styrke er, at den ikke nøjes med at følge Børges livsvej. Med al respekt, så opsigtsvækkende er den ikke! Men den inspirerer læseren til at overveje sin egen rejserute og få øjnene op for Guds kærlighed og indgriben undervejs. Gud griber nemlig ikke kun ind med opsigtsvækkende helbredelser og mirakler, hvor fatastisk det end er. Han griber ind i det små og upåagtede, og ofte må vi mennesker have hjælp til at få øje på det. En sådan hjælpende hånd er Femogtyve tønder land nordvest for Paradis.

Rektor ved Dansk Bibel-Institut Børge Haahr Andersen har begået en anderledes erindringsbog. Bogens anliggende er nemlig at vise, hvordan Gud viser vej i livet gennem hverdagens små og store begivenheder.
Foto: Flemming Stidsen, Avisen Tro&Mission.

Bogen er inddelt i en række korte stykker, bragt i kronologisk rækkefølge. Ikke en bog man sætter sig med i lænestolen og læser fra side 1 til 150, snarere en hyggespreder der kommer ned fra reolen, når der skal lidt kolorit på husandag-ten, eller man bare trænger til en lille opmuntring. Flere af stykkerne egner sig glimrende til højtlæsning.

Børge Haahr Andersen:
25 tønder land
øst for Paradis
150 sider (pt. udsogt, 3. oplag kommer i nov.) • Credo