„Dyret skal dø!“

Bss—sss—Sss … Nu er den der igen, myggen!Den har holdt mig vågen i timevis. Flere gange har jeg været oppe og jage, men er så gået i seng igen i håb om, at den ville lade mig i fred. I den varme afrikanske nat har jeg måttet kravle under lagnet for at undgå dens giftige stik. Alligevel har den stukket mig på både ørene og i panden.
Men nu skal den dø! La bête va mourir! – „Dyret skal dø!“
Som en deerhunter sniger jeg mig rundt i natten, og flere gange får jeg glimt af den eller et bsss! Men når jeg klapper efter den, styrtdykker den. Den er en utrolig flyver. En farlig fjende.

Bsss – der er den igen, men hvor blev den af…?
Jo, jeg kunne selvfølgelig sove med myggenet. Men skal én lille mikro myg bestemme?
– Der står dog i Skabelsesberetningen, at mennesket er herre over dyrene, minder jeg Gud om i nattens ophidsede jagt.
-Lad den falde i mine hænder, så jeg kan gøre det af med det irriterende kræ!

Få ting kan gøre mig mere hævngerrig end myg.
Den er så snu som synden! Bedst som man ubevægelig spejder efter den, mærker man pludselig et kløende stik i hælen, og så står det igen 1-0. Eller 5-0…!
Hen på natten synker jeg udmattet om på toilettet, mens jeg filosoferer over lidelsens mening. Så lyder det triumferende bag nakken: BsssSS!
Men her har den forregnet sig! Nu er den gået for vidt i sin hån! Med stoisk ro lukker jeg døren til badeværelset – nu er det den og mig!
-Ingen af os kommer ud herfra, før den ene er død, siger jeg med hæs stemme. Forsigtigt tager jeg en aftershave-spray i toilettasken og venter så i næsten 10 minutter, før den igen kommer med sit frække Bssss!

Men jeg ser den og sprøjter og sprøjter. Jeg rammer den ikke, men jo, den er anskudt, den mister fart, den fjumrer rundt i luften som en fuld myg!
Forvirret nødlander den på vasken, hvor jeg tværer den ud med en tommelfinger, så alt mit blod, som den har suget i sig, farver vasken rød. – Bvadr! udbryder jeg og slår mig på brystet, mens jeg nyder sejrens søde rus i fulde drag omtåget af aftershave.
Adrenalinen pumper stadig i kroppen, da jeg slukker lyset og lægger mig tilfreds med kun lidt af lagnet henover maven. Herligt!
……..Bssss! Det er fætteren, som vil have blodhævn.