DR2 afslører: Sådan så julemanden ud

Julemanden hed oprindeligt Nikolaus og var en biskop fra Tyrkiet. I DR2 programmet ‘Sådan blev julemanden til’ vises der også billeder af, hvordan man mener han så udHvem var julemanden, og hvordan så han ud? Det forsøger DR2 at afsløre i et dokumentarprogram lillejuleaften.

Hvordan så julemanden ud? Lillejuleaften fortæller DR2 histo-rien om, hvordan en tyrkisk biskop blev til vor tids julemand

Julemanden har ikke altid været, som vi kender ham i dag. Nogle tror, at han kom fra Nordpolen, Grønland eller sågar fra Finland. Men det er ikke den fulde historie.
Julemanden var oprindelig en tyrkisk biskop, som var kendt for sin gavmildhed. Men en verdenskendt læskedrik har sørget for, at alle børn i dag ved, hvordan han ser ud: En tyk mand med langt hvidt skæg og klædt i rødt og hvidt tøj. En gavmild mand, der til jul kører rundt i sin rensdyrtrukne kane og deler gaver ud til alle artige børn.
Men er det nu det rigtige billede?
Lillejuleaftens dokumentarprogram på DR2 fortæller ikke alene historien om Sankt Nikolaus’ omtumlede tilværelse fra Myra til Bari, men også hvordan den lille helgen så ud.
En række arkæologer, antropologer og rekonstruktionseksperter undersøger Nikolaus’ jordiske rester og giver deres bud på julemandens sande ansigt.

Sendes på DR2 fredag den 23. december kl. 19.05