19 konsulenter vil hjælpe kirkerne

19 selvstændige konsulenter har sluttet sig sammen i et netværk for at fremme menighedens liv og vækst.Siden 2004 har de rådgivet og inspireret menighedsråd og medarbejdere i folkekirken for at gøre det kirkelige udvalgsarbejde så effektivt og gnidningsløst som muligt. Og undgå at alt menighedsrådsarbejdet kommer til at handle om økonomi og mursten.
De 19 er alle selvstændige og dybest set konkurrenter, men sammen driver de hjemmesiden Kirkekonsulenter.dk, hvor de markedsfører sig selv med hver deres ekspertiser og erfaringer.
Én af initiativtagerne er sognepræst Jens Rønn Sørensen fra Parup ved Odense. Han er med i netværkets ledelse og holder gerne temamøder og sogneaftener, men selv udfører han ikke egentlig konsulentarbejde.
– Når jeg kommer rundt i landet til sogneaftener, menighedsmøder eller provstkonventer, oplever jeg en stor interesse for at tænke i nye baner i dag. Så jeg er ikke i tvivl om, at det er et meget væsentligt bidrag til en god fremtid for menighedsrådene, sagde han, da kirkekonsulenter så dagens lys for to år siden.
De 19 konsulenter har vidt forskellig baggrund, og derfor kan de tilsammen tilbyde en bred vifte af ydelser. For eksempel temadage om samarbejde og team, kommunikation og konflikthåndtering, hjælp og inspiration til at forbedre kirkebladene.