Kristent metal-band nomineret til fornem musikpris i Norge

Det kristne norske metal-band Extol er nomineret til Spellemann-prisenNORGE – Når den norske pladebranches musikpris, Spellemann-prisen, uddeles den 28. januar, er det kristne band Extol nomineret i kategorien bedste norske metal-udgivelse.

Norske Extol regnes for et af de bedste kristne extreme-metal bands i verden

Extol har eksisteret siden 1994 og udgivet fire albums. Det er det seneste album, The blueprint dives, der har indbragt nomineringen. Albummet udkommer i resten af Europa i februar og i USA i maj.
Extols musik består af en lang række elementer og genrer og er derfor svær at kategorisere. Selv beskriver bandet stilen som melodisk metal tilsat trash. Inspireret af Tourniquets og Mortifications tidligste albums.

Gud har gjort så meget

Extol har turneret en del i både Europa og USA, men de fortsætter, drevet af kærlighed til musikken og til Gud.
– Jeg har oplevet, at Gud har gjort så meget for mig i mit liv. Jesus er den eneste, der kan give liv og den eneste, der kan redde os fra denne verden og fra os selv, siger forsanger Peter Espevoll.
Bandet spiller både i kirker og på verdslige spillesteder. I virkeligheden foretrækker Extol de verdslige spillesteder.
– Som kristne må vi leve som almindelige mennesker i den almindelige verden. Selvfølgelig skal vi ikke gøre alle de dumme ting, som nogle mennesker gør. Men det hjælper ikke at leve i en kristen ghetto. At leve er at dele sit liv med andre, både kristne og ikke-kristne venner. Og vise dem, at Gud elsker dem, siger Espevoll.