Socialministeren roser Christiansfeld

Her forlader socialminister Eva Kjer Hansen konferencen, som blev holdt i korsalen, der er nabo til Udfordringens redaktion

– Christiansfeld slumrede hen som i eventyret om Tornerose, men så kom den hvide prins og kyssede prinsesssen – og byen vågnede til live igen.
Sådan beskrev socialminister Eva Kjer Hansen den store byfornyelse, som har været i gang siden 1998 med tilskud på 120 mio. kr. fra bl.a. Augustinus-fonden og Real Danmark. Christiansfeld blev grundlagt af Brødremenigheden i 1773.
Ministeren deltog på en konference i Søsterhusets nyrenoverede korsal mandag d. 30. 1. sammen med borgmesteren, menighedens ledere, samt arkitekter og byfornyere fra andre byer, som ønsker at lære af Christiansfelds erfaringer.
Byen er i dag på UNESCOs liste over bevaringsværdige kulturbyer.
Tore+Henri.