Tour de „Hvad er kristendommen?“

Den ny grundbog „Kristentro“ giver svarene, på hvem, hvad og hvor om kristendommen for alle. Både de unge og de gamle, nye troende og erfarne kristneAt lære lidt om, hvad kristendom går ud på, kan langt de fleste have godt af. Hvis man ydermere er troende, er det oplagt at få undersøgt, hvem Gud, Jesus og Helligånden er. Ny bog fra Credo Forlag gør noget ved det.Kristustro, som er skrevet af valgmenighedspræsten Robert Bladt, er en bog, som på enkel – ikke simpel – vis gennemgår kristendommens grundlæggende læresætninger. Om hvem Gud, Jesus og Helligånden er.
Uanset hvad det er, der skal skrives noget om, har Robert Bladt en evne til at gøre noget svært forståeligt nemt at forstå.
På indholdssiden er der kun et minus: Bogen kommer ikke omkring det faktum, at Helligånden ud over at være formidler også udruster Guds menighed. Nådegaver er i bogen begrænset til at være tilgivelse. Det er rigtigt, at det er nåde. Men et liv som kristen, hvor man ikke opdager, at Helligånden også udruster os med forskellige evner, er et svært amputeret liv.

Grundbog på den fede måde

Bogen er skrevet af en erfaren teolog med sans for det pædagogiske. En bedre kombination kan man næsten ikke ønske sig.
Her får man altså en bog skrevet af en person, som har brugt mange timer af sit liv på at studere de grundlæggende spørgsmål om kristendommen, og som ønsker at skrive på en måde, så alle uden noget kendskab til kristendommen kan følge med.
Men bogen udmærker sig også ved at kunne måle sig med andre grundbøger eksempelvis Det er kristendom af CS Lewis eller Luthers Store Katekismus. Omend denne bog trods dens kvaliteter næppe vil blive en klassiker, som nu Luthers Store Katekismus er blevet det.

Sukker til tungen

Mærkatet „grundbog“ lugter temmelig tørt. Men vi kan faktisk ikke få for meget grundlæggende viden om det, vi tror på.
Faktisk tror jeg, at det er sundt for de fleste. Specielt for et barn af den lutherske tradition er Kristustro sukker til tungen og vitaminer til resten af kroppen. Men mange andre vil have godt af at vide lidt mere om, hvad det er for en tradition, de fleste kristne kirker herhjemme bygger på.
Forfatteren lover også, at der vil komme en opfølger, som vil hedde Kristusliv. Normalt er to’ere ofte fusere. Men når det gælder en kristen bog, skrevet på en god måde, er det ikke tilfældet.
Denne anmelder glæder sig meget til at følge den gode idé og stil fra Kristustro i en bog om det at leve som kristen.

Robert Bladt:
Kristustro
192 sider * 175 kr
Credo