Irit Iffert – „The Sound I’ve been looking for“

Titlen står på hebraisk, og cd’en skal åbnes den „forkerte“ vej. Jødisk musik: så forventer jeg hovedsageligt nogle skingre og lange mellemøstlige fraseringer. Men bliver positivt overrasket: musikken er flot pop-rock og latin-præget med masser af guitar og klaver.
Irit Iffert er en ung messiansk jøde (dvs. én der tror på Jesus som Messias) og har været på besøg i Danmark flere gange som gæst af Israelsmissionens Unge, IU, som også har støttet produktionen af cd’en.
Irit synger på hebraisk – hendes stemme er god og har en flot spændvidde. De hurtige sange ligger stilmæssigt i nærheden af latin og rock – og de sange, der er i et lavere tempo, får et pop-jazz præg. Cd’en er godt krydret af „gæsteinstrumenter“ som violin, mund-harmonika og tværfløjte. Irit kunne godt være Israels svar på Katie Malua!
Irit Iffert skriver på sin hjemmeside www.iritmusic.com at hun har skrevet sange lige siden hun lærte sin ABC… På denne hendes første udgivelse har hun vist, at hendes musik ikke kun er til skrivebordsskuffen, men også kan tåle dagens lys – både i Israel og i Danmark. Hendes tekster (som heldigvis er oversat til engelsk inde i coveret) er stærkt fokuserede på Jesus. Det understreges, at livets spørgsmål og bekymringer kan lægges i hans hænder. Især sang ni „For You are my Lord“ synes jeg om. Den er meget lovsangsagtig, og Guds Ånd kommer stærkt tilstede midt i de hebraiske ord.
„Irit, du får et flot fem-tal af mig!“