Er dét så arken?

Nye satellitfotos fra Mt. AraratNye satellitfotos af et fremspring på Mt. Ararat i Tyrkiet har endnu engang skabt røre om Noahs Ark.

Det kunne godt ligne en båd, men det er kun en klippe, siger de lokale kurdiske bjergbestigere, som lever af at føre folk op på bjerget. Mange amerikanere mener dog, det kan være Noahs Ark. Det lille billede viser den anden båd-formation, som Udfordringens rejse går til i august.

Det er billeder af den såkaldte Ararat anormalitet på bjergets nordvestlige hjørne, som nogle arkjægere længe har påstået er Noahs Ark.
Nu har man så fået taget nye højtopløselige fotos med Digital Globe’s Quick Bird satellit.
Porcher Taylor, som studerer billederne, har tidligere arbejdet som bl.a. fotoekspert ved Center for Strategic and International Studies i Washington, D.C.
Han siger, at han ikke var forudindtaget, da han i 1993 begyndte at studere billeder, herunder også hemmelige militæroptagelser fra området, som det lykkedes ham at få frigivet.
Ligesom flere andre har han fokuseret på en klippekam i ca. 15.300 fods højde, dvs. 4,7 km. Mt. Ararat er ialt 5.165 meter højt.
Formationen har dimensionerne 6:1, hvilket svarer til de 300 x 50 alen, som arken skulle være lang og bred. Porcher oplyser dog ikke, om formationen ud fra billedet er målt til den rigtige længde.
Hvad de amerikanske ark-entusiaster overser, er, at de lokale kurdiske bjergbestigere allerede har været på stedet, og de påstår, at der kun er tale om en klippe. Det fortæller Henri Nissen i sin bog, „Noahs Ark – fundet igen?“ som udkom sidste år. Han mener, der er mere at se på et andet Ararat-bjerg. Hertil, samt til Mt. Ararat, arrangerer Udfordringen en læserrejse den 27. august i samarbejde med Unitas Rejser. (Se side 17.)