Kors, knive og korsang

100 efterskoleelever opfører musical-version af historien „Korset og springkniven“ På Sydvestjyllands Efterskole arbejder samtlige elever med temaet „forkyndelse“ i årets musical.

„Cecilie Primdahl Schmidt Larsen øver intenst, bakket op af Rasmus, Lars, Mads og Søren.

Biblens tid: Ufred og mistro, blandt menneskene, da Adam og Eva blev forvist fra Edens Have til det ubamhjertige liv på jorden.
New York, 1958: Ufred, vold og mistro er dagens kost for gadens bander af drenge, der bekriger hinanden med hån og springknive.
Ind på scenen og ind i drengenes liv træder David Wilkerson, en præst med et kald fra Gud: At udbrede budskabet om Jesu kærlighed og Guds tilgivelse blandt de hårde drenge.

En virkelig historie

Historien om præsten fra Pensylvania, der fulgte sit kald og rejste til New York for at være præst blandt storbyens vilde drenge, matcher enhver Hollywood-film. Og det gør den, fordi den er sand. Den lidt naive, men viljestærke og næstekærlige David er en virkelig person, der stadig lever. Og Teen Challenge Center, det center han skabte, der hjælper gadens børn og unge er idag en stor organisation.

Brug for klar tale

Både Adam, Eva og David Wilkerson optræder i Sydvestjyllands Efterskoles musical, der spiller 10. og 11. marts i skolens idrætshal i Bramming.
De er alle elementer i et stykke, der i sin inderste kerne handler om det vigtige budskab om forkyndelsen af Guds ord.
Det fortæller Joan Kristensen, der er lærer og medlem af skolens musicaludvalg:
– Lige i denne tid har vores land mere end nogensinde brug for klar tale. Derfor er vores budskab relevant, selvom det er en gammel historie, der både er udgivet som bog og filmatiseret tidligere. Budskabet er stadig både godt og vigtigt.

Elever bliver en del af historien

Ordet om, at Gud har magt til at gribe ind i vores liv for at hjælpe os, er en vigtig del af arbejdet med musicalen, fortæller Joan Kristensen:
– Forkyndelsesbudskabet er vigtigt, måske endda det vigtigste, vi har, som vi kan give vores elever. Derfor bruger vi så meget tid med eleverne på det.
Hvordan skolens elever klarer den store opgave kan du se 10. og 11. marts, hvor musicalen „Korset og springkniven“ opføres på efterskolen, der ligger i Bramming.