Muhammed-krisens eksplosive udvikling

September 2005: Jyllands-Posten bringer 12 satiretegninger i avisen efter debat i medierne om, at danske bladtegnere ikke tør illustrere bøger og artikler om profeten Muhammed.
Oktober: Islamisk Trossamfund kræver, at Jyllands-Posten trækker tegningerne tilbage og undskylder at have krænket profeten. De første trusler og demonstrationer mod Jyllands-Posten. 11 muslimske landes diplomater sender en officiel protest til statsminister Anders Fogh Rasmussen, der afviser at møde dem.
November: En delegation af danske muslimer tager på rundrejse i den arabiske verden. De medbringer satiretegninger, der kritiserer islam, og et foto, der ikke har været bragt i de danske aviser.
December: Muhammed-tegningerne er øverste punkt på den islamiske verdenskongres OIC’s møde. FN’s højkommisær for menneskerettigheder går ind i sagen efter en klage fra OIC.
Januar 2006: Islamisk Trossamfund i Danmark bekræfter, at de står bag den kritik, myndighederne har været udsat for. Islamisk Trossamfund kritiseres for at have spredt urigtige oplysninger om muslimernes forhold i Danmark, bl.a. at Koranen ville blive afbrændt på gaden. International boykot af danske varer. Jyllands-Posten undskylder at have såret muslimernes følelser, men nægter at trække tegningerne tilbage. Demonstrationer flere steder i Mellemøsten. Det danske flag afbrændes under uroligheder i den palæstinensiske by Nablus.
Februar: Massive demonstrationer overalt i Mellemøsten, Indonesien og Pakistan. Angreb på danske ambassader. Flere demonstranter dør under demonstrationer. Andre lande i Europa og resten af verden trykker tegningerne. Bombe-trusler mod Jyllands-Posten. Statsminister Anders Fogh Rasmussen beklager på arabisk tv, men undskylder ikke.
-Tore