Planetshakers Always and forever

Lækker australsk lyd og lovsang – blød som den fineste dundyne og glat som silkeI will sing of Your Love / And Your mercy forever / Reaching down from above / With a plan for my future / I’ll forever proclaim / All the goodness and power of Your Name / I will worship You Lord all my days.
Den australske lovsangsgruppe Planetshakers tager på deres tredje album turen tilbage til rødderne i det kristne budskab.
Uden de store, avancerede, sproglige billeder eller en nytænkende lyd går Planetshakers efter at levere deres budskab på en så enkel måde, at alle kan forstå det og få glæde af det.
Med tung rock og endnu tungere rytme blandet op med afmålte doser af klassiske instrumenter som klaver og violiner når Planetshakers gennem en bred vifte af lydlandskaber på deres fodtur fra jorden og op til himlen.
Undervejs får vi lov at opleve stærke solister, både mænd og kvinder, bakket op skiftevis af hinanden og af majestætiske kor, der udsynger deres sorger, deres håb og deres glæde ved at have fundet en styrke i troen.
Koret fungerer udmærket, når det er der, og kommer virkelig til sin ret på slutnummeret „Cry Holy“, hvor de får det sidste ord, mens lovsangen toner ud i det fjerne og efterlader lytteren med en lille, varm klump i maven og et par trætte ører, hvis man har været hele albummet igennem.
Helhedsindtrykket af „Always and forever“ er et album, skabt af nogle særdeles rutinerede lovsangere, der har begået en samling lovsange med en blød, iørefaldende og lidt ufarlig lyd, de fleste kan lytte med på uden problemer. Planetshakers har ikke mange skarpe kanter i deres musik eller deres formidling, selv ikke når det går hedest til, som for eksempel på åbningsnummeret „Always and forever“. Til gengæld får det klokkeklare, kristne budskab lov til at stå frem helt klart.
Er man til nutidig pop og rock med en klar kristen profil, og er man især til australsk musik som R.E.M, der uden tøven blander rock, klassisk kor og vilde violiner sammen i en coctail, der appellerer til både unge og ældre, så er „Always and forever“ et godt bud på et album fyldt med moderne lovsang.