Carola er tilbage på toppen

Den kristne sangerinde nu på vej til Melodi Grand Prix i AthenDen kristne svenske sangerinde Carola Häggkvist (39) vandt overbevisende det svenske Melodi Grand Prix den 18. marts. Nu er hun godt på vej til finalen i Athen den 20. maj.

Carola synger om evigheden i sin nye grandprix-sang

Juryen havde ellers givet konkurrenten Andreas Johnson 112 stemmer, mens Carola kun fik 102. Men da to af de fire millioner seere derefter stemte over telefon, røg Carola igennem med et brag og fik 32 stemmer mere.
– Jeg følte mig båret, jeg havde det skønt, og jeg følte mig stærk, sagde en begejstret Carola efter sejren.
Det er tredje gang, Carola vinder det svenske Melodi Grand Prix. Hun slog gennem i 1983 med „Främling“ og vandt den internationale konkurrence med „Fångad av en stormvind“ i 1991.
Denne gang hedder Carolas sang „Evighet“ og på engelsk „Invicible“, usynlig.
Men Carolas kristne tro var ikke usynlig. Dels har sangen flere kristne ledetråde, dels optrådte hun med et kristent græsk symbol „tatoveret“ på sin højre arm.
– Tatoveringen går af i vask, beroligede hun bagefter.
– Jeg syntes, den var sej til dragten. Tegnet, som er „tatoveret“, så jeg for første gang i Jesu fødselskirke, og det betyder Christos på græsk. Jeg syntes, det passede til situationen. Jesus kom med evigt liv til os, svarede hun.
Til den svenske avis Dagen fortæller den 39-årige stjerne, at hun henter styrke i Bibelen og kristen lovsang:
– At tage tid til ordet, sætte en herlig lovsangsplade på derhjemme og bare fornemme, at man bliver båret – det er vigtigt. Egentlig handler det om at finde tilbage til rødderne, til udgangspunktet for mit kald. Der bliver jeg vældig styrket. Jeg fornemmer virkelig, at Gud er med mig.
Henri.