Bryllups-ark i New Zealand

I Udfordringens bagside-serie om Noahs Ark’er bringer vi her et eksempel fra Christchurch i New Zealand. Her har pensionistparret Ken og Bev Loader bygget en ark, solidt ankret op på en bjergside, hvor man kan bo eller nyde en kop te med udsigt over Pegasus-bugten.
I 1998 opgav de deres planteskole og satsede på den bibelske have Gethsemane Gardens, som bl.a. bruges meget til bryllupper i arken.
Planen om at bygge en kopi af arken opstod i 1991, men der gik tid, inden de for fire år siden fik idéen med også at indrette arken med rum, hvor gæster kan leje sig ind.
I 2003 begyndte de at bygge arken med spidse ender ligesom på et rigtigt skib.
Naboerne klagede af frygt for trafik, og parret fik kun lov at bygge i to etager.
– Det blev vi skuffet over, for arken havde jo tre dæk. Men så gravede vi i stedet ud til en tredie etage under jorden.
Efter to års arbejde var arken klar, og på øverste dæk, ”Arkangel” (ærkeengel), er der et kapel med plads til 120 personer. Her holdes bl.a. fælleskirkelige gudstjenester.
På midterste dæk er der bl.a. reception, og nedenunder er der ballroom og køkken.
Møbler og udsmykning har symbolske navne og betydninger. F.eks. er loftet i balsalen malet i regnbuens syv farver, og lysekronerne er formet som solen og regndråber.
Med sine kun 32 meters længde er arken kun en femtedel af den oprindelige arks størrelse, men den virker med sine 15 meters højde imponerende.
Det har kostet parret en del at bygge den, men ”Herrens glæde er vor styrke” siger de til John McNeil fra Challenge Weekly i New Zealand.
– Vi tror, arken er et tegn for endetiden, og vores formål er stilfærdigt at pege på jesus.
Henri.

PS: Udfordringen arrangerer en rejse til de mulige rester efter den rigtige Noahs Ark i Ararats bjerge i Tyrkiet.